Aksaray
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Belediye Sosyal Belediye Çalışmaları ile Örnek Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Sosyal Belediye Çalışmaları ile Örnek Oluyor

Aksaray Belediyesinin kent halkının yaşam kalitesini artıran eğitim, kültür ve sanat alanında her yaştan insana hizmet sunan Bilim Merkezi, Kadın Aktivite Merkezleri, Kitap Konakları, Engelsiz Yaşam Merkezi, Mahalle Konakları, Piramit Kafe, Tacin Kafe, Fatih Kafe, Selçuklu Kafe, Bedriye Medresesi Kitap-Kahve ve Makas Kent Kafe gibi sosyal tesislerinden her gün binlerce vatandaş faydalanıyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, il belediyeleri ölçeğinde bu tür hizmetleri aynı anda sunan başka bir belediye olmadığını belirterek, “Aksaray Belediyesi sosyal belediyecilik alanında birçok il belediyesine örnek olmaya devam ediyor” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, görev süresi boyunca alt ve üstyapı, ulaşım, çevre düzenlemesi, yeşil alanlar, sosyal yardım ve dayanışma projelerinden kültür ve sanat etkinliklerine kadar pek çok alanda önemli çalışmalara imza attı.

Projelerinde halkın beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmetlere odaklanan Belediye Başkanı Dinçer, yapılamaz denilen birçok projeyi başlatarak belediyecilik faaliyetleri sayesinde Aksaray’ın çehresini değiştirdi. Görevde bulunduğu süre zarfında şehrin gelişmesi adına çalışan Dr. Evren Dinçer, yaptığı çalışmalarla belediyecilik örneği sergiledi. Belediyeciliğin temizlik, yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığının altını çizen Başkan Dinçer, “Görev süremiz boyunca belediyemizin asli görevleri dışında pek çok projeye imza attık. Projelerimizin temel amacı; şehrimizi geleceğe hazırlamanın yanı sıra toplumun refahını artırmak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, kültürel ve sosyal etkinlikleri destekleyerek toplumsal birliği güçlendirmek ve şehrimizi daha sürdürülebilir kılmaya yönelik kapsamlı projeler hayata geçirmektir. Bu amaca ulaşmak için de gayretle çalışıyoruz” dedi. Aksaray’da insan odaklı belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini aktaran Belediye Başkanı Dinçer “Bizim sunduğumuz hizmetlerin merkezinde insan var” şeklinde konuştu. Aksaray Belediyesinin hizmet odaklı projelerinin tamamının toplumun her kesimi tarafından kabul gördüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Biz vatandaşımızın istek ve ihtiyaçlarına göre projeler hayata geçiyor, hizmetlerimizi bu minvalde gerçekleştiriyoruz. Belediyemize ait sosyal tesislerden her gün binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Mahalle Konakları ile kent sakinlerine, Kitap Konaklarımız ile öğrencilere ve kitap severlere, Kadın Aktivite Merkezleri ile hanım kardeşlerimize, Çorba Evlerimiz ile günde 5 binden fazla vatandaşımıza, Bilim Merkezi ile teknoloji ve bilime meraklı gençlere; piramit, makas ve kent gibi birçok kafemizle toplumun her kesimine kesintisiz hizmet sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEMİZ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Aksaray Belediyesinin örnek gösterilen il belediyeleri arasında olduğunu aktaran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Belediyemiz her alanda örnek gösterilen ve diğer il belediyeleri tarafından takip edilen bir belediye. Özellikle sosyal projeler konusunda birçok il belediyesine örnek teşkil ediyoruz” şeklinde konuştu. Aksaray'ın tarihi zenginliklerini ve turistik potansiyelini değerlendirebilen Aksaray Belediyesi, tarihi alanların restore edilmesi, atık yönetimi ile yeşil alanların artırılması, şehir içi yolların bakımı ve iyileştirilmesi, kaldırım düzenlemeleri ve trafik akışını düzenleyici projelerle şehrin gelişimine destek veriyor. Ülke bazında belediyelere projeleri ile öncülük eden Aksaray Belediyesi, vatandaşını çok düşünmesi ve birbirinden özgün projelere ev sahipliği yapması özelliği sayesinde tüm belediyeler tarafından örnek gösterilen belediye haline geldi. Çalışmaları ile şehrin vizyon ve misyonunu yükselten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Sosyal yardımlar, eğitim projeleri, istihdam fırsatları gibi şehrimizin her bir bireyini kucaklayacak ve destekleyecek projeler üzerinde çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu şehir hepimizin, hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmek için buradayız" dedi. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçaş “Denetimler Başladı”Önceki Haber

Koçaş “Denetimler Başladı”

Başkan Dinçer “Projelerimiz ile Toplum Refahını Arttırıyoruz”Sonraki Haber

Başkan Dinçer “Projelerimiz ile Toplum R...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar