Aksaray
DOLAR32.565
EURO34.9699
ALTIN2440.5

Restoran ve Kafelerde Servis Ücreti Denetimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Restoran ve Kafelerde Servis Ücreti Denetimi
Ticaret Bakanlığı tarafından restoran ve kafelerde tarife dışında servis ücreti ya da herhangi bir gerekçe ile ücret alınması konusunda 81 ilde netim başlattı.

Ticaret Bakanlığı tarafından restoran ve kafelerde tarife dışında servis ücreti ya da herhangi bir gerekçe ile ücret alınması konusunda 81 ilde netim başlattı.

Geçtiğimiz günlerde 32404 sayılı Resmi Gazete’de Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlanmıştı. Ticaret Bakanlığı söz konusu yönetmelik kapsamında lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması veya konulmasını zorunlu hale getirmişti. Bakanlık yönetmelikte tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatların dışında servis ücreti veya herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması halinde bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi gerektiği düzenlemesine yer verildiğini hatırlattı. Yapılan düzenlemelere ilişkin uygulamada ortaya çıkabilecek muhtelif hususları içerir bilgilendirme yazıları ise Türkiye Odalar ev Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile paylaşılarak sektörde faaliyet gösteren satıcı ve sağlayıcılara duyurulmak üzere iletilmişti. Diğer taraftan 81 Ticaret İl Müdürlüğü de denetimlerini bu hususlarda yoğunlaştırmak üzere talimatlandırılmıştı. Bakanlık, servis ücreti veya herhangi bir isim altında ücret alınması halinde bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi gerektiğini, göstermeyen işletmelere cezai yaptırım uygulandığını bildirdi. Ticaret Bakanlığı işletmelerin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından yönetmelik kapsamında belirtilen hususlara dikkat etmelerinin faydalı olacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
IMEI Tuzağına Dikkat!Önceki Haber

IMEI Tuzağına Dikkat!

Gıda Etiketlerindeki Düzenleme Yürürlüğe GirdiSonraki Haber

Gıda Etiketlerindeki Düzenleme Yürürlüğe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar