Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

Banka Sorunu Yeni Sanayinin Önemli Sorunuydu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Banka Sorunu Yeni Sanayinin Önemli Sorunuydu
Aksaray Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile 3 milyon metrekare alan üzerine yapılan 1620 adet dükkândan oluşan Türkiye’nin yeni nesil sanayi sitelerinden olan (ASTİM) yeni sanayi sitesinde esnafların işlerini kolaylaştırmak için bankalar hizmet vermeye başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nde 2021 yılının son çeyreğinde hak sahiplerine anahtar teslimi başlamış ve anahtar teslimi etap, etap gerçekleşmişti. Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan Sanayi Sitesi’ne esnafların tamamı taşındı. ASTİM’ de tüm esnafların aktif bir biçimde faaliyetlerine başlaması ile yeni oluşan ihtiyaçlarda tek tek gideriliyor. Esnafların en çok talepleri olan bankacılık hizmetleri Aksaray Belediyesi’nin girişimleri ile kamu ve özel bankalarının yeni sanayi sitesinde şube açması ile gideriliyor.

Aksaray Belediyesi’nin girişimleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yeni Sanayi’nin E-90 Karayolu bağlantı yolunda kavşak çalışması tamamlandı. Sanayi Sitesi’nin bağlantı yolları ile site içi geniş cadde ve yollar ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. Sanayi Sitesi’nde güvenliği sağlamak amacıyla giriş çıkışlara 4 adet güvenlik binası inşa edildi. Site içerisinde altyapı çalışmalarından sonra üstyapıda da yer alan çevre ve peyzaj düzenlemesi ile park alanları tamamlandı.

TOKİ aracılığı ile yapılan ve örnek projeler arasında gösterilen Aksaray Yeni Sanayi Sitesi’nde imalat sanayi ve üretim sektörü olmak üzere birçok alanda hizmet sunuyor.  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sık sık ziyaret ettiği yeni sanayi sitesinde esnaflar modern, ferah ve konforlu ortamlarda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer Kandil’de Maraş’taydıÖnceki Haber

Başkan Dinçer Kandil’de Maraş’taydı

Ağaçören’de Çaldı Şereflikoçhisar’da YakalandıSonraki Haber

Ağaçören’de Çaldı Şereflikoçhisar’da Yak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar