Aksaray
DOLAR32.5612
EURO34.9695
ALTIN2423.8

Yeni Yılın İlk Firari Operasyonunda 6 Tutuklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Yılın İlk Firari Operasyonunda 6 Tutuklama

İçişleri Bakanlığı 81 ilde eş zamanlı olarak aranan şahısların yakalanmasına yönelik ‘Çember-10’ Operasyonu başlattı. Operasyonlar kapsamında Aksaray’da çeşitli suçlardan aramaya kaydı bulunan 6 şüpheli tutuklandı.

2024 yılının başlaması ile birlikte 81 ilde huzur ve güvenin sağlanması ve suçluların yakalanması adına düğmeye basan İçişleri Bakanlığı aranan şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Çemver-10 Operasyonu olarak adlandırılan çalışmalar kapsamında ülke genelinde firari 4 bin 853 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Çember-10 Operasyonu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” dedi. Çember-10 Operasyonlarında yakalanan şüphelilerden 4 bin 780 şüphelinin 0-5 yıldır arandığı, 33 şüphelinin 5-10 yıldır arandığı ve 40 şüphelinin 10 yıl ve üzeri süredir arandığı tespit edildi. Hırsızlıktan dolandırıcılığa, yağmadan adam öldürmeye cinsel suçlardan narkotik ve terör suçlarına kadar pek çok suçtan yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Çember-10 Operasyonları kapsamında Aksaray’da da önemli başarılara imza atıldı. Suç ve suçluya geçit vermeyen Aksaray İl emniyet Müdürlüğü ekipleri Çember-10 Operasyonunda 22 firari şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Aksaray Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bakan Yerlikaya, yeni yılın ilk firari operasyonunda yakalanan başarıdan dolayı emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve ilgili birimleri tebrik ederek, “Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi, sahil güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Arananları yakalayıp adalete bir bir teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜZELYURTLU SEÇMEN HAZİM TURAN DİYORÖnceki Haber

GÜZELYURTLU SEÇMEN HAZİM TURAN DİYOR

Vatandaşın Tercihi Yerli Peynir OluyorSonraki Haber

Vatandaşın Tercihi Yerli Peynir Oluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar