Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

AKSARAY ŞEHİDİNE AĞLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKSARAY ŞEHİDİNE AĞLADI
Irak’ın Kuzeyinde devam eden pençe kilit operasyon bölgesinden gelen haber 9 eve daha ateş düşürürken şehitlerimizden Üsteğmen Gökhan Delen’in naaşı Aksaray’a getirilerek binlerce Aksaraylının katıldığı cenaze töreninin ardından Aksaray Şehitliğinde toprağa verildi.

Bölücü terör örgütü ile sınır içerisinde ve sınır dışında sızma ve geçişleri önlemek için operasyonlarını aralıksız sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri 9 eve ateş düşüren milyonlarca insanın da içini yakan acı haberi Cuma günü akşam saatlerinde duyurdu. MSB tarafından akşam saatlerinde Irak’ın Kuzeyinde sürdürülen pençe kilit operasyonlarında stratejik öneme sahip ve sızma girişimlerinin yapıldığı üs bölgesine olumsuz hava koşullarından faydalanarak sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerce akşam saatlerinde yapılan saldırıda 5 askerimizin Şehit olduğu 3’ü ağır 8 askerimizin de yaralandığı duyuruldu. Bu açıklamanın ardından Şehit sayımızın 9’a yükseldiği ve Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkâm Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin ve Sözleşmeli Er Murat Atar'ın Şehadet haberleri memleketlerindeki ailelerine verilmeye başlandı.

9 Mehmetçik arasında vatan savunması için sınır ötesinde kahramanca mücadele veren 9 kahramanımızdan 1’isi olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in acı haberi de Ereğli kapı mahallesinde ikamet eden 56 yaşındaki babası Bayram Delen ile 55 yaşındaki annesi Zeynep Delen’e gece saatlerinde verildi. Şehidimizin evine Türk bayrağı asılırken evin bulunduğu sokakta belediye ekiplerince hazırlıklar yapıldı.

Sabah saatlerinde cenaze merasimi için hazırlıklar başlatılırken Şehidimizin İkindi namazının ardından Somuncu baba külliyesindeki ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Şehitlikte defnedileceği duyuruldu. Bu açıklamanın ardından cenaze namazının Ulu camiye alındığı ve buradaki cenaze namazının ardından şehitlikte defnedileceği duyuruldu. İl genelindeki camilerden selalar verilirken Şehidimizin belirlenen zaman aralığında Aksaray’a getirilememesi üzerine cenaze namazının Pazar günü öğle namazından sonra kılınacağı ve sonrasında defin işlemi gerçekleştirileceği camilerden duyuruldu. Şehidimiz Gökhan Delen’in naaşı 17:00 itibariyle askeri uçak ile Nevşehir havalimanına oradan da karayolu ile ervah kabristanlığına getirildi. Şehidimizi kabristanlıkta yüzlerce vatandaş karşılarken acılı aileyi Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekilleri Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı ve Aksaray Belediye Başkanı evren Dinçer yalnız bırakmadı. Pazar günü Ervah kabristanlığından alınan Şehidimizin naaşı helallik alınmak için Ereğli kapı mahallesindeki baba ocağına getirildi. Burada bekleyen yüzlerce vatandaş şehidimizi karşılarken dualar edilerek helallik alındı. Sonrasında cenaze namazı için merkezdeki Ulu camiye götürülen Delen’in naaşını burada binlerce Aksaraylı karşıladı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Gökhan Delen’in naaşı Ervah kabristanlığındaki Şehitliğimizde son yolculuğuna uğurlandı.

Akdamla basın yayın ailesi olarak Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı dilerken yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aktürk’ten Aziz Şehitlerimiz İçin Taziye MesajıÖnceki Haber

Başkan Aktürk’ten Aziz Şehitlerimiz İçin...

9 Şehidimizi Saygı Duruşu ile AndılarSonraki Haber

9 Şehidimizi Saygı Duruşu ile Andılar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar