Aksaray
DOLAR32.6407
EURO35.2938
ALTIN2503.3

“Küsüp Bir Kenarda Seyredecek Karakterde Değilim”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Küsüp Bir Kenarda Seyredecek Karakterde Değilim”
Aksaray’da siyaset ve STK platformunun önemli isimlerinden Mahmut Aktürk 2019 yılındaki İGM aday adaylığı ve 2023 seçimlerindeki milletvekilliği aday adaylığı ve yaşanan süreci aktardığı programda “Bize karşı uygulanan tutuma üzüldük, dışarıdan kimsenin parti içerisine girmesini istemiyorlar ve bize siyaset şansı tanımıyorlar” dedi.

Tarım platformunun önemli isimlerinden olan ve Aksaray’da son yıllarda siyaset alanında yaptığı açıklamalar ile gündem olan Aksaray Damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliği başkanı Mahmut Aktürk kanal 68 TV’de yayınlanan Gündem 68 programında gazeteciler Hikmet Recep Turan ve Nazmi Çalışkan’ın sorularını yanıtladı. Özellikle geride bıraktığımız seçim süreci ve adaylığı konusundaki açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken Aktürk programda; “Aksaray’da 2014 ve 2019 yılları arasında İGM üyeliği yaptım. Bu süreçte özellikle köy ve kasabalarda yaptığımız çalışmalar bir sonraki dönemde aday olmam halk ve muhtarlar tarafından istendi. Adaylık başvurum sonunda büyüklerim tarafından aday gösterilmedim. Bu süreç sonrasında bu yıl yapılan milletvekilliği seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın saha anketleri ve temayül yoklamalarının değerlendirileceği açıklaması ve platformumuzun da desteği ile aday adayı oldum. Bu süreçte Ak Partiden aday adayı olmadan öncede ismim başka siyasi partilerle geçti kamuoyu bu süreci tartışsa da bizim herhangi bir parti ile bu yönde bir görüşmemiz olmadı ve kendimizi ait olduğumuzu hissettiğimiz Ak partimizden aday adayı olduk, sıralamaya giremedik. Bu sürece nasip kısmet diyoruz. 

Tabi bu süreçte istemediğimiz olaylarda yaşandı. Bir aday adaylığı açıklama programı yaptık orada isterdik ki il başkanımız, ilçe başkanımız ve teşkilatımız da açıklamamızda bizim yanımızda olsun. Ama canları sağ olsun gelmediler, bundan önce şimdiki milletvekilimiz Hüseyin Altınsoy’un aday açıklamasında bütün parti teşkilatı, ilçe ve il temsilcileri orada hazır bulundular. Bizde aday açıklamamızı partimizin binasının gölgesinde bayrağının altında yaparak partimizin de öne çıkmasını istedik. Ciddi bir katılım ile sevenlerimizin de desteği ile açıklamamızı yaptık ama il başkanımız, ilçe başkanımız ve teşkilatımız gelmediler sağ olsunlar. Biz bu süreçte bütün aday adayları bizim aday adaylarımız diye düşündük ve bütün aday adaylarımızın yanında il başkanımızın ilçe başkanımızın olması gerekir diye de düşündük.

Bize karşı partinin Aksaray teşkilatı ile ilgili söylüyorum mukavemeti olduğunu düşünüyoruz. Dışarıdan hiç kimsenin içeriye girmesine müsaade etmek istemiyorlar, biz onu yaşadık. Bizim emeğimiz, bizim hakkımız, biz teşkilatlarda çalışıyoruz anlayışı var. Bizi STK olarak bir türlü kabullenemediler, şehirde çok ciddi anlamda desteğimizin olduğunu da hissettik o dönemde. Biz bunlarla karşılaşacağımızı da tahmin ediyorduk. Bu süreçte herkes kendi arkadaşlarının, kendi tanıdıklarının ve kendi teşkilat mensuplarının bir yere gelmesi için çalıştı bu yönde gayret gösteren bir ekip var. Bunu anlayışla karşılıyor muyuz? Bir noktada haklı olabilirler ama bu partinin kapılarının topluma açılması, insanlara açılması gerektiğini düşünüyoruz. Her kesimden insanların partimizin içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Temsil yeteneği olan hizmet kabiliyetine sahip olanların orada olması gerektiğini düşünüyoruz. Herkese aynı fırsatın, aynı hakkın verilmesi gerekiyordu.

Aktürk “Partimiz Bizi Dışlıyor”

Bu parti kimsenin babasının malı değil, böyle olduğunu düşünenler yanılıyorlar. Biz partimize karşı bir aidiyet duyuyoruz ama kafamız karıştı. Bazı partilerden teklif almıştık o dönemde de bu dönemde de. Parti değiştirmek bize ağır geliyor ve düşünmüyoruz da açıkçası. Ama Ak Partide bize siyaset yapma imkânı da tanınmıyor. Bu şehir için insanlarımız için hiçbir beklenti içerisinde olmadan çıkar gözetmeden siyaset yapmak istiyoruz. Bu nu isterken hiçbir gayemiz yok, eğer başka bir gayemiz varsa Allah bunların hiç birini bize nasip etmesin. Ama partimiz bizi dışlıyor, diğer partilere de biz gitmiyoruz ve bu konuda da ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Halkımıza hizmet etmek için mutlaka siyaset yapmamız gerekiyor, partimiz adaylık şansı vermiyor. Parti bu şansı vermiyor, diğer partiye de biz gitmiyoruz o zaman siyaseti nerede yapacağız? Diye de kafamız karışıyor, süreç yaklaştıkça her şey netleşecek. Bilemiyorum şu anda ama Ak Parti bize hizmet etme şansı verirse tabii ki kendi partimizde siyaset yapmaya devam edeceğiz, vermezse de sessiz kalmayacağız diye düşünüyorum. Bundan sonra da siyaseti bu halka hizmet için sürdürmek istiyorum ama kürkümüze küsüp bir kenarda da oturmayacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Aydoğdu Ayak Basmadık Yer BırakmıyorÖnceki Haber

Vali Aydoğdu Ayak Basmadık Yer Bırakmıyo...

Araç Motorundan Çıkartılan Yılan Doğaya SalındıSonraki Haber

Araç Motorundan Çıkartılan Yılan Doğaya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar