Aksaray
DOLAR32.5667
EURO34.8623
ALTIN2433.3

“Seçim Bitti Yine Geçim Başladı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Seçim Bitti Yine Geçim Başladı”
31 Mart 2024 Yerle ve mahalli idareler seçimlerini geride bırakan Aksaraylılar seçim sürecini atlattıklarını söyleyerek tekrar geçim sıkıntısıyla baş başa kaldıklarını dile getirdi.

31 Mart 2024 Yerle ve mahalli idareler seçimlerini geride bırakan Aksaraylılar seçim sürecini atlattıklarını söyleyerek tekrar geçim sıkıntısıyla baş başa kaldıklarını dile getirdi.

Aksaray Salı semt pazarında seçimi ve pazar fiyatlarını değerlendiren vatandaşlar, bir seçimin daha bittiğini ancak geçim sıkıntılarının devam ettiğini belirtti. Oldukça sakin bir seçim süreci yaşandığını aktaran Aksaraylı vatandaşlar, enflasyonla mücadele etmekten seçim sürecindeki eski heyecanlarını yaşayamadıklarını söyledi. Aksaray’da seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunan vatandaşlar pazar fiyatlarını değerlendirerek fiyatların beklentilerinin üzerinde olduğunu kaydetti. Sıcak havaların kendini hissettirmesi ile birlikte fiyatlarda düşüş beklentisinde olduklarını ancak fiyatların aynı seyrinde devam ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Aksaray’da eskiye nazaran daha sakin bir seçim sürecini geride bıraktık. Kazanan inşallah şehrimiz olmuştur. Yaşadığımız geçim sıkıntılarından dolayı seçim sürecine fazla odaklanamamıştık. Hemen hemen tün dünyada etkisini gösteren ekonomik sıkıntıların ülkemizde de hissedilmesi bizler için seçim sürecini ikinci plana atmak durumunda bıraktı. Önceliğimizi her zaman için geçimden yana kullanıyoruz. Alım gücümüzün düşük olması dolayısıyla seçimle fazla ilgilenemedik. İnşallah geleceğimiz için hayırlısı olur. Bizim derdimiz daha çok geçim oluyor. Pazarları da bu yüzden tercih ediyoruz. Alım gücümüze daha uygun ürün ve çeşit bulabildiğimiz için semt pazarları bizlere cazip geliyor. Sıcak havaların gelmesiyle fiyatların düşmesini bekliyorduk. Ancak fiyatlar aynı seyrinde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yerli ürünlerin de tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte inşallah fiyatlar alım gücü seviyemize gelir.” İfadelerini kullandılar. Diğer taraftan Salı Semt Pazarındaki bazı kilogram fiyatı ise şu şekilde; domates 25 lira, salatalık 10-15 lira, patlıcan 20-25 lira, biber 60-70 lira, dolma biber 50 lira, kabak 15-20 lira, marul adet 30 lira, limon 10 lira, elma 15-20 lira, patates 17,5-20 lira, kuru soğan 15-17 lira, muz 45-50 lira, havuç 15-20 lira, portakal 20-25 lira, mandalina 20-30 lira, karalahana adet 15-20 lira, çilek 80-120 lira, mantar 100 lira, tere adet 7,5 lira, roka adet 7,5-10 lira, Maydanoz adet 7,5-10 lira, balkabağı 20 lira, yeşil fasulye 80 lira ve yeşil soğan bağı 15-20 lira. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sulama Sezonu Öncesi DSİ’den UyarıÖnceki Haber

Sulama Sezonu Öncesi DSİ’den Uyarı

Ticaret Bakanlığı Bayrama HazırSonraki Haber

Ticaret Bakanlığı Bayrama Hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar