Aksaray
DOLAR32.648
EURO34.8739
ALTIN2495.3

Aktürk “Devletin, Vatandaşa Dokunan En Sıcak Eli Muhtarlarımızdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktürk “Devletin, Vatandaşa Dokunan En Sıcak Eli Muhtarlarımızdır”
Muhtarların, Devlet ile vatandaş arasındaki köprü olduğunu vurgulayan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, vatandaşa ulaşma noktasında en önemli irtibat noktalarının da yine muhtarlar olduğunu söyledi.

2015 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlandığını hatırlatan İl Başkanı Hamza Aktürk, Muhtarları hak ettikleri konuma getirdiklerini ifade etti. Demokrasi piramidini oluşturan muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve vatandaşların sorunlarına çözüm noktasında yine onların aracılığı ile çalışma yaptıklarını belirten Başkan Aktürk, “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakarca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Aksaray’a birçok eser kazandırdıklarını ve kazandırmaya da devam edeceklerinin altını çizen Aktürk, “Mahalle muhtarlarımızda sorumlu oldukları bölgeyi daha iyi tanıyan ve bilen insanlar oldukları için onların desteğiyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma, uygulama imkânı buluyoruz. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katıyor bizde bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yağma Suçundan Aranan Şahıs YakalandıÖnceki Haber

Yağma Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

Milletvekili Aydoğdu “Muhtarlar Devlet Milletin Gönül Köprüsüdür”Sonraki Haber

Milletvekili Aydoğdu “Muhtarlar Devlet M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar