Aksaray
DOLAR32.4947
EURO34.9522
ALTIN2433.7

SOGEP Ön Başvuru Süreci Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SOGEP Ön Başvuru Süreci Başladı
Ahiler Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na (SOGEP) yönelik proje fikri toplama, ön başvuru ve proje hazırlık süreci başladı.

Ahiler Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na (SOGEP) yönelik proje fikri toplama, ön başvuru ve proje hazırlık süreci başladı.

SOGEP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından kalkınma ajansları koordinasyonunda 81 ilde yürütülüyor.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından SOGEP ön başvuru süreci ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada projenin amacı ve başvuru işlemleri hakkında bilgiler verildi. AHİKA’nın bilgilendirme metninde, “SOGEP’in amacı; yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmaktır. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’nın öncelikleri ise;

İstihdam Edilebilirliği Artırmak:

Toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama katılımının kolaylaştırılmasına ve mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine,

Genç istihdamını artırmaya,

İldeki ve bölgedeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli ve üretken beşerî sermayenin geliştirilmesine,

Sosyal Girişimcilik ve Yenilikçilik:

*Sosyal girişimlerin kurulmasına ve kapasitelerinin artırılmasına,

*İstihdam edilebilirliğe ve sosyal içermeye ilişkin yenilikçi modeller geliştirilmesine,

*Sosyal girişimcilik ve sosyal yenilikçilik alanlarında hizmet veren/verecek olan aracı kurumların işleteceği, ekosistem güçlendirmeye yönelik merkezler, sosyal laboratuvarlar ile kuluçka ve hızlandırıcı programların uygulanmasına,

Sosyal İçerme:

*Sosyal yardım alan kesimin gelir düzeyinin artırılmasına,

*Toplumun dezavantajlı kesimlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine,

*Dezavantajlı kesimlere sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasına,

Sosyal Sorumluluk:

*Bölge öncelikleriyle kâr amacı güden kesimin sosyal sorumluluk faaliyetlerini uyumlaştırmaya,

*Program öncelik alanlarına ve/veya tespit edilen farklı sosyal bir sorunun çözümüne, yönelik yenilikçi ve model nitelikli projelerde olacak.” denildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı teması olarak belirlenen “Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı” temasıyla uyumlu olarak kadınların istihdamını içeren proje fikirlerinin öncelikli olacağı belirtildi. SOGEP 2024 Yılı Uygulaması Öncelikli Proje Temaları ise;

İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Projeleri

Kooperatiflerin Ölçeklendirilmesi Projeleri

Hane Halkı Gelir Getirici Projeler

Üretim Alanlarında Kreş Kurulması

Kadınlara Yönelik Sosyal Üretim Merkezleri

Engelli Bireyler ve Bakım Veren Kadınlara Yönelik Gündüzlü Bakım Merkezleri olarak belirlendi.

Uygun başvuru sahipleri; kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri ile teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri, yalnızca sosyal sorumluluk projeleri için kâr amacı güden tüzel kişiler (Kâr amacı güden kuruluşlar, sosyal sorumluluk projeleri için başvuru sahibi, diğer program önceliklerine yönelik projelerde ise ancak iştirakçi olabilirler.) olarak açıklandı.

Program kapsamında proje fikri olan başvuru sahiplerinin ilan sayfasında ek olarak yer alan Ek 1 SOGEP Ön Başvuru Formunu doldurarak, en geç 19.04.2024 saat 18.00’e kadar sogep@ahika.gov.tr e-posta adresine iletmeleri gerekiyor. Ön başvurular sonrasında Ajans tarafından ön değerlendirme aşamasında uygun görülen proje sahipleri ile iletişime geçilerek Ajans ve başvuru sahibi kurum koordinasyonunda ve iş birliğinde projeler geliştirilecek, nihai proje başvuru formu hazırlanacak. Ardından bu projeler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün değerlendirmesine ve onayına sunulacak. Programa ilişkin soru ve görüşler sogep@ahika.gov.tr e-posta adresine gönderebilecek olup 0 (384) 214 36 66 numaralı telefondan Ajans ile iletişime geçilebilecek. 2024 Yılı SOGEP bilgilendirme ve tanıtım toplantısı ise 04.04.2024 tarihinde saat 14.00’te 2024 Yılı SOGEP’e ilişkin çevrim içi bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ticaret Bakanlığı Bayrama HazırÖnceki Haber

Ticaret Bakanlığı Bayrama Hazır

AVM Hırsızlığı Çetesi YakalandıSonraki Haber

AVM Hırsızlığı Çetesi Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar