Aksaray
DOLAR32.5669
EURO34.8364
ALTIN2429.6

“Başvuruları Alınan Eski Projeleri Yapmadan Hangi Yeni Projelerin Sözünü Veriyorsunuz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Başvuruları Alınan Eski Projeleri Yapmadan Hangi Yeni Projelerin Sözünü Veriyorsunuz”
İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Ömer Faruk Ağır, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Toplu Konut Projesi (TOKİ) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aksaray’ın konut açığına karşılık bin 12 konutun yapılacağı projenin beklentiyi karşılamadığını söyleyen ağır 2019 yılında müracaat alınan projenin tamamlanmadığını da hatırlatarak “İhtiyacı olanların umutlarıyla oynadılar” dedi.

TOKİ aracılığı ile yapılacak olan konutlarda Aksaray için beklentilerinin 10 bin civarında olduğunu söyleyen İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Ağır kent merkezi için belirlenen 200 adedin müteahhitler tarafından rahatlıkla karşılanabilecek bir sayı olduğunu belirterek “Bizim beklentilerimiz 10 bin civarındaydı, beklentimizi karşılayan bir açıklama olmadı. Dar gelirli ailelerimizin umutlarını, ümitlerini yine suya düşürdüler. 230 bin nüfuslu bir ilin merkezine 200 adet konut verilmesi gerçekten komik bir durum. Müteahhittin yapabileceği potansiyelde bir sayıyı devletin açıklaması ayıp ve utanç verici” diye konuştu.

“KENTLERİMİZ BU PROJEDEN ELİ BOŞ DÖNDÜ”

Aksaray’ın büyük ilçelerine konut verilmemesini de eleştiren Ağır Ortaköy’ün konut açığına rağmen projede yer almamasını da gündeme taşıdı Ağır “Ortaköy Aksaray’ın en büyük ilçelerinden biri. İlçemize herhangi bir konut verilmemesinin nedeni nedir? Biz bu konunun özellikle takipçisi olacağız. Göç vermeyen bir ilçede tahmin edersiniz ki çok fazla konut açığı var. Daha önce TOKİ başvurusu yaptığımız kasabamız Yenikent’in de bu projeden payına bir şey düşmedi. İhtiyacı olan kentlerimiz eli boş döndü bu projeden. İhtiyacı olanların umudunu suya düşürdüler” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARLA DALGA GEÇMEYİN, ÜMİTLERİNE BALTA VURMAYIN”

Başvuruların açılması ardından bankalarda oluşan yığılmalara dikkat çeken Ağır, “Hükümetin ballandırarak anlattığı seçim projesinden Aksaray’a sadece bin 12 konut düştü, tahminimce Aksaray’da 30 bin başvuru olacak, kim, nerden, nasıl yararlanacak? İnsanlarla dalga geçmeyin, ümitlerine balta vurmayın” diyen Ağır daha önce yarım kalan TOKi projesinin tamamlanmamasına da dikkat çekerek “Bu insanların inancını 2019 yılında zaten kırdınız, bir daha aynını yaşatmayın. 2019’daki projeden müracaat aldınız fakat tamamlamadınız. Tamamlanmayan bir proje üzerinden tekrar müracaat alıyorsunuz” hatırlatmasında bulundu.

 “İYİ PARTİ İKTİDARINDA BU YÜKÜ HALKIN OMUZLARINA YÜKLEMEYECEĞİZ”

 Açıklanan projenin halkın sırtına ikinci bir yük olarak yüklendiğini anlatan Ağır, vatandaşların seçim yatırımı olarak açıklanan ve kurası için şimdiden 500’er lira para ödenen TOKİ projesinde hem ev kiralarını ödeyip hem de 6 ayda bir zam gelecek olan ev taksiti yükünün altına gireceğini belirtti. Ağır İYİ Parti iktidarında bu tür yükler altında halkın ezdirilmeyeceğine dikkat çekerek “Bizim yönetimimizde bu tür konular halk arasında konuşulmayacak bile. Konut sorununu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik projelerimizin üzerinde şimdiden çalışmaya başladık. Hükümetin yaptığı gibi hem TOKİ taksiti ödetip hem de kira ödetmeyeceğiz. Bu ağır yükü halkımızın omuzlarına yüklemeyeceğiz. Artış gösteren enflasyon karşısında halkımızın parasını güvence altına alıp, en doğal hakları olan barınma haklarını onlara teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Şehrimizin Değerlerini Aydınlatıyoruz”Önceki Haber

“Şehrimizin Değerlerini Aydınlatıyoruz”

GES Yatırımcıları Büyük SıkıntıdaSonraki Haber

GES Yatırımcıları Büyük Sıkıntıda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar