Aksaray
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Düğünler Çoğaldı Bahşiş Terörü Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düğünler Çoğaldı Bahşiş Terörü Arttı
İl genelinde düğün organizasyonları ve uzun araç konvoyları trafikte yeni bir sorunu daha gün yüzüne tekrar çıkarttı. 3 Kuruş bahşiş için ana arterler üzerinde bekleyen çocuklar trafikte büyük karmaşaya neden olurken araç sürücüleri “bu çocukları artık kullanmayın” çağrısında bulundular.

Yaz ayının gelmesi ve il dışında yaşayan Aksaraylıların büyük bölümünün şehre gelmesi nedeniyle yaz aylarında yapılan düğün ve sünnet organizasyonları arttı. Özellikle hafta sonu yoğun olmakla beraber akşam 18:30-20:00 saatleri arasında gelin almak için oluşturulan konvoyların geçiş güzergâhlarında bekleyen çocuklar hareket halindeki araçların önlerine atlayarak hem kendi canlarını tehlikeye atarken trafikteki diğer araç sürücülerinin de kaza risklerini artırıyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda da bire bir tekrarlanan bu bahşiş terörü konusunda yetkililere seslenen vatandaşlar; “Bu ilde senelerdir bahşiş alacağız diyerek Atatürk bulvarı Kurtuluş ve Coğlaki kavşaklarında bir takım çocuklar özellikle akşam saatlerinde organize olarak adeta trafik terörüne neden oluyorlar. Bahşiş için araçların üzerlerine kadar çıkan çocuklar istediklerini alamayınca araçlara zarar veriyorlar. Bu çocukların yollara atlaması veya bu araç sürücülerinden kaçmaya çalışırken diğer yola atlamaları nedeniyle kaza riski artıyor. Çocuğundan habersiz ailelere veya bilinçli olarak burada bu çocuklara bu işi yaptırarak ellerindekine göz diken sorumsuz anne ve babalara sesleniyoruz; “Bu çocuklar kaza geçirmeden veya birilerinin kaza yapmasına neden olmadan bu çocukları buralardan alın”

Aileler dışında bu ilde bu sorunu ortadan kaldırması gereken kişilerinde artık görevlerini yapmalarını ve bu noktalarda tedbirlerini arttırmalarını bekliyoruz. Bir çocuk öldüğünde veya yaralandığında veya bu çocuklar nedeniyle bir araç kazaya neden olarak birinin canını yaktığında alacağınız tedbirler için geç olacaktır” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayi Esnafı Şimdiden Kışı DüşünüyorÖnceki Haber

Sanayi Esnafı Şimdiden Kışı Düşünüyor

Hafta Sonu Festivalle ŞenlendiSonraki Haber

Hafta Sonu Festivalle Şenlendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar