Aksaray
DOLAR32.5395
EURO35.0073
ALTIN2435.4

Külliye Bölgenin Çehresini Değiştiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Külliye Bölgenin Çehresini Değiştiriyor
Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Bedir Muhtar cami ve külliyesinin yolları genişletilerek yenileniyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in bölgenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Modern Mimari yapısı ile dikkat çeken Bedir Muhtar cami ve külliyesine vatandaşların rahat ve güvenle ulaşabilmesi için yollarda düzenleme çalışması gerçekleştiriliyor.  

Şehrin kadim tarihinde iz bırakmış şahsiyetlerin ismini gelecek nesillere ulaştırmak adına birçok çalışma gerçekleştiren eserlerden biri olan Külliye ve cami projesi Külliye yaklaşık Bin 500 Metrekare kapalı alana sahip.  Bedir Muhtar Kabristanlığına inşa edilen proje kapsamında, bay ve bayan bölümlerin ayrıldığı ibadethaneler, bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar yer alıyor.

Bedir Muhtar Mahallesinde tarihi dokuyu yaşatmak için külliye projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Orta Anadolu’nun merkezinde yer alan Aksaray’ımız geçmiş tarihlere baktığımızda köklü bir kültüre sahip. Bizler şehrimize hizmet ederken bunu hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Geleceğe dair kalıcı eserler bırakmak için canla başla çalışıyoruz.

Bedir Muhtar Cami ve Külliye projemizi bu düşünce çerçevesinde hayata geçirdik. Projemiz modern mimariyle çizildi. Projemiz Cami ile birlikte bir külliyede yer alması gereken sosyal donatılara yer verdik. Külliyemize manevi kimlik yükleyerek geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmesini arzu ediyoruz. Bu güzel projeye ulaşımı kolaylaştıracak yolların yapımına başladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinin inşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını duyuran Başkan Dinçer, külliye inşaatını bir önce tamamlayarak hizmete açılacağı kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Hırsız Daha TutuklandıÖnceki Haber

2 Hırsız Daha Tutuklandı

ASÜ Deney Hayvanları İçin Etik Kurallarını En Üst Düzeyde UyguluyorSonraki Haber

ASÜ Deney Hayvanları İçin Etik Kuralları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar