Aksaray
DOLAR32.5203
EURO34.8027
ALTIN2428.7

Zehir Tacirlerine Göz Açtırılmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zehir Tacirlerine Göz Açtırılmıyor
Jandarma ekipleri düzenledikleri uyuşturucu operasyonunda birisi 4 ayrı suçtan, birisi 2 ayrı suçtan aranan toplamda 3 kişiyi yakaladı.

Aksaray’da uyuşturucu ve uyarıcı madde imalat, ticaret ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile merkezde polis kırsalda da jandarma ekipleri zehir tacirlerine ağır darbeler vurmaya devam ediyor.

Kullanım yaşı sürekli düşen ve Dünya ülkeleri içinde en büyük tehdit olan, terör örgütlerinin de en büyük gelir kaynaklarının başında gelen uyuşturucu konusunda kırsal alanlardaki başarılı operasyonlarını sürdüren jandarma ekipleri aldıkları istihbarat ile harekete geçti.

İhbara konu şahıslar ve ikametleri üzerinde teknik ve fiziki takibini gerçekleştiren il jandarma komutanlığı kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri operasyon için harekete geçti.

Belirlenen ikametlerine yapılan baskında H.Ö., H.Ç. ile F.G. gözaltına alındı. Şahısların üst aramaları ve ikametlerinde yapılan aramalarda; 360 gram sentetik cannabinoid bonzai, 10 gram kubar esrar, 2 adet psikotrop hap, 160 ml amfetamin asetonu, 9 adet uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma aparatı, 15 adet 9 mm tabanca fişeği ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen toplam 8 bin 955 TL ele geçirildi. Ele geçirilen malzeme ve nakit paraya el koyan jandarma ekipleri gözaltına alınan şahısları sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için il jandarma komutanlığına götürdü. Burada yapılan işlem ve ifadelerin ardından H.Ç isimli şahsın 4 ayrı arama kaydının bulunduğu F.G. isimli şahsında 2 farklı arama kaydının bulunduğu tespit edildi.

Jandarma komutanlığında işlemleri tamamlanan şahıslar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyona ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenilirken il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Vatandaşlarımızı zehirlemek isteyen zehir tacirlerine karşı titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konutta Maliyet Yüzde 62 Fiyat Yüzde 150 ArttıÖnceki Haber

Konutta Maliyet Yüzde 62 Fiyat Yüzde 150...

Trafik Çocuklarımız İçin “OKUL YOLUNDA”Sonraki Haber

Trafik Çocuklarımız İçin “OKUL YOLUNDA”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar