Aksaray
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Düğün Konvoyları Caddenin Kabusu Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düğün Konvoyları Caddenin Kabusu Oldu
Somuncu Baba külliyesinin de bulunduğu 1209’uncu sokak akşam saatlerinde araçlarıyla geçmek isteyenler için tam bir çile haline gelirken bölgeye akın eden düğün konvoyundakilerin diğer araçların geçişlerini de engellemeleri cadde trafiğini çileye çevirmeye başladı.

Aksaray merkezde en fazla ziyaretçi alan yerlerin başında gelen Ervah kabristanlığındaki Somuncu Baba külliyesinin bulunduğu 1209’uncu sokağın trafiği son haftalarda Aksaraylılar için çileye dönerken caddeyi kullanan araç sürücüleri ile düğün sahipleri arasındaki gerilim tırmanmaya başladı.

İl genelinde düzenlenen düğün ve sünnet organizasyonları için oluşturulan uzun araç konvoyları ile Somuncu Baba külliyesi önüne akın eden düğün sahipleri trafik akışını tamamıyla durdurmaya başladılar. Özellikle hafta sonları yoğun olarak 18:00 ile 19:30 saatleri arasında Atatürk Bulvarı ve diğer yollardan sokağa kın eden düğün konvoyları nedeniyle 1209’uncu sokak başta olmak üzere birçok ara sokakta da trafik durma noktasına geliyor.

Durumdan şikâyetçi olan araç sürücüleri ile düğündeki diğer araç sürücüleri arasındaki sorunlar her geçen gün artarken sokağa bağlanan diğer yollarda da trafik akışının tamamen durdurulması diğer noktalarda da trafik düzenini bozmaya başladı.

Sokaktaki düğün konvoyları ve bölgenin manevi yapısına saygısızlık yapıldığını ifade eden Aksaraylılar; “Her düğün döneminde sözde ecdada dua etmek için düğün sahipleri oyun havaları eşliğinde Ervah kabristanlığına akın ederler. Bizler bu kabristanlığın yakınlarında düğün konvoylarını artık görmek istemiyoruz. Bu bölgeye gelenlerin bölgenin manevi atmosferine saygı duymalılar. Eğlenerek buraya akın eden binlerce insan ne yaptığını bilmeden tekrardan aynı araçlarının içerisinde oynayarak, kornalar çalarak buradan ayrılıyor. Her iki yönden de gelen düğün konvoyları çoğunlukla burada karşılaşıyor ve kimsenin önlerine geçmemesi için de yolu her iki yönlü de tamamen kapatıyorlar. Aynı anda bu yolu kullanmak isteyen diğer araç sürücüleri dakikalarca bu insanların yaptığı saygısızlığa katlanmak zorunda kalırken acil işi olanlar veya sağlık sorunları olanlar da bu duruma katlanmak zorunda kalıyor. Sadece burası değil buraya çıkan ve bu araçların gidiş yönlerindeki tüm yollarda da trafik sıkıştırıldığı için bunlar bu bölgeden ayrılsa da trafik düzeni yarım saatten önce normale dönmüyor” dediler.

“Hiç Kimsenin Bu Veya Başka Bir Yolu Kapatmaya Hakkı Yok”                

Bölgedeki trafik rezaletinin yaklaşık bir aydan beri daha da arttığını söyleyen bazı vatandaşlar da; “Çoğunlukla bu yol olmak üzere şehrin birçok noktasında düzenlenen araç konvoyları trafik güvenliği için tam bir tehdit olmaya başladı. Konvoya katılan araçlar sokakta kendilerinden başka araç yokmuş, bu şehirde kendilerinden başka insan yaşamıyormuş gibi hal ve hareket içerisindeler. Söz konusu sokak her sene bu zamanlar trafik akışı konusunda canı isteyenin dakikalarca dua etme bahanesi ile kapattığı bir cadde. Hafta sonları bu yolu kullanan araç sayısı da artınca bu yoldaki trafik yoğunluğu bitmek bilmiyor. Bu araçlar nedeniyle yolun üzerinde her aracın üzerine atlamaya çalışan çocukları da bu soruna eklersek durum daha iyi anlaşılır. Birilerinin düğün bahanesi ile yaptığı saygısızlığa, konvoylar içerisinde uygulanan trafik terörüne neden katlanmak zorunda kalıyoruz? Bu insanlar insanların ulaşımı için yapılmış bir yolu tamamen kapatma veya trafiği yavaşlatma hakkını nerden alıyorlar? Artık bu bölgede bu rezilliği yapan hiçbir araç sürücüsünün affedilmeden veya uyarılmadan cezalandırılmasını istiyoruz. Yetkililerden bu yolun en azından yaz döneminde yol olarak kullanılabilmesini sağlamalarını istiyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Valilik Fahiş Kiralarla İlgili Harekete GeçtiÖnceki Haber

Valilik Fahiş Kiralarla İlgili Harekete...

“ASÜ de Yurt Sorunu Yok”Sonraki Haber

“ASÜ de Yurt Sorunu Yok”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar