Aksaray
DOLAR32.4641
EURO34.7938
ALTIN2439.6

Bir Yılda 7 Bin 618 Kişi İşe Yerleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Yılda 7 Bin 618 Kişi İşe Yerleşti
Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde yapılan iş gücü ihtiyaçlarının karşılanması çalışması kapsamında 2023 yılı içerisinde 7 bin 618 kişi işe yerleştirildi. Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü işe yerleştirme oranları ile ülke genelinde önemli bir yere sahip oldu.

Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde yapılan iş gücü ihtiyaçlarının karşılanması çalışması kapsamında 2023 yılı içerisinde 7 bin 618 kişi işe yerleştirildi. Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü işe yerleştirme oranları ile ülke genelinde önemli bir yere sahip oldu.

2023 yılı işgücü piyasası araştırma raporuna göre Aksaray çevre illere oranla işgücü noktasında gerçekleştirdiği adımlarla önemli bir başarı elde etti. İŞKUR tarafından açık işler,  olarak nitelendirilen alanlar işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücünü karşılamak amacıyla kuruma bildirilen işgücü talepleri olarak yer alıyor. İşverenler taleplerini kuruma bizzat gelerek verebilecekleri gibi çevrimiçi olarak da ihtiyaç duyduğu nitelikteki işgücünü Kurumdan talep edebiliyor. Bu kapsamda Aksaray’da 2023 yılında 11 bin 312 kişilik açık iş ilanı, işverenler tarafından İŞKUR’a iletildi. Bu sayının içinde, ilk sırada 2 bin 396 açık iş ile beden işçisi mesleği bulundu. Toplam açık iş sayısı içerisinde bu mesleğin payı yüzde 21,2 seviyesinde olarak kayıtlara geçti. Bu mesleği konfeksiyon işçisi ve satış danışmanı ile uzmanı meslekleri takip etti.

2023 yılında işe yerleştirme oranlarında önemli bir başarı kaydeden Aksaray İŞKUR Müdürlüğü özellikle son yıllarda performansını ve işgücü piyasasındaki önemini büyük ölçüde arttırdı. Çalışma isteği olan her bireyin uygun bir işe yerleştirilerek istihdamda yer alması, sosyal içerme ve sosyal refahın önemli bir faktör olarak görüldü. Deprem sonrası dönemde özellikle depremden etkilenen bölgelerde kurumun Türkiye geneli işe yerleştirme verilerinde azalma gözlemlenirken İŞKUR’un, işgücü piyasasını yakından takip ederek yerel ve ulusal düzeyde piyasanın sahip olduğu tüm değişkenleri göz önünde bulundurup işverenlerin işgücü ihtiyaçlarını zamanında karşılaması en temel

fonskiyonları arasında yer aldı. 2023 yılında Aksaray’da 7 bin 618 işe yerleştirmesi yapıldı. İşe yerleşmesine aracılık edilenler içinde kadınların payı yüzde 32,8 seviyesinde gerçekleşti. Aksaray’da bin 773 kişilik işe yerleştirmeyle beden işçisi (genel) mesleği ilk sırada yer aldı. Bu sayı toplam işe yerleştirme içinde yüzde 23,3 paya sahip oldu. Bu mesleği konfeksiyon işçisi ve satış danışmanı ile uzmanı takip etti. 2023 yılı sonu itibarıyla Aksaray ilindeki kayıtlı işsizlerin sayısı 14 bin 356 iken bu kişilerin içinde kadınların oranı yüzde 53,1; 18-24 yaş arası gençlerin oranı ise yüzde 24,5 seviyesinde gerçekleşti. Aksaray’da mesleklere göre kayıtlı işsiz sayıları incelendiğinde en fazla kayıtlı işsizin olduğu mesleklerin başında temizlik görevlisi mesleği yer almakta iken bu meslekte Aksaray’da kuruma kayıtlı 2 bin 972 işsiz bulunduğu belirtildi. Bu mesleğin Aksaray’daki toplam kayıtlı işsizler içerisindeki payı yüzde 21 seviyesinde oldu. Bu mesleği sırasıyla beden işçisi (genel) ile satış danışmanı ile uzmanı meslekleri takip etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çirişin Hastalıklara Etkisi AraştırılıyorÖnceki Haber

Çirişin Hastalıklara Etkisi Araştırılıyo...

6 Yaşındaki Çocuk Kazada Can VerdiSonraki Haber

6 Yaşındaki Çocuk Kazada Can Verdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar