Aksaray
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Hasret Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hasret Sona Erdi
TFF 3’üncü ligde yıllardır 2’inci lig için mücadele eden ancak hep son anda şampiyonluk şansını kaybeden ve sonrasında playoff şansını da değerlendiremeyen Aksaray Belediyespor Belediye başkanı Evren Dinçer ve ekibi ile birlikte bu sezonu 73 puanla şampiyon olarak tamamlayarak 19 yıllık hasrete son verdi.

2004-2005 Sezonunda ilk kez yükseldiği 2’inci lige veda eden ve sonrasında bölgesel amatör lige kadar düşen Aksaray Belediyespor 4 Sezondur mücadelesini verdiği 2’inci lig hayalini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıllarda değişik yönetimlerle son haftalara kadar şampiyonluk yarışı içerisinde olan ancak son haftalarda şampiyonluğu kaybederek playoff turlarına kalan ancak orada da hedefine ulaşamayan Aksaray belediyespor için bu yıl yeni bir yönetim oluşturan ve belediye ekibi ile sezona başlayan Aksaray belediyespor ligin ilk yarısı sonunda aldığı sonuçlarla ilk yarıyı ikinci olarak tamamladı.

Geçtiğimiz yıllardaki kötü senaryonun yaşanmaması için ikinci yarıya teknik direktör Mustafa Sarıgül ile başlayan ve art arda galibiyetler ile ligde yeniden liderliğe yükselen Aksaray belediyespor da özellikle son haftalarda iç sahada alınan beraberlikler taraftarların aklına geçen seneleri getirse de Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer ve ekibi takımın son iki haftada tekrardan toparlanması ve şampiyonluk için kalan 180 dakikada istedikleri sonuçların alınması için seferber oldular. Son haftaya rakip Kepez belediyesporun 1 puan önünde giren ve kendi sahasında seyircisiz Efeler maçına çıkan Aksaray belediyespor ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu 2 gol ile rakibi Efeler 09’u 2-1 mağlup ederek 19 yıl aradan sonra yeniden ikinci lige yükseldi. Aksaray belediyespora 2’inci lig yolunu açan goller İlker Avşar ve Mustafa Kayabaşından gelirken Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında rakip takımın attığı gol ile skorun 2-1’e gelmesi yürekleri ağza getirdi.

Hakemin son düdüğü ile Dağılgan stadyumundaki coşku Aksaray sokaklarına taştı. Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer’e dakikalarca sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar şampiyonluğu statta şampiyonluğun mimarları olan Aksaray belediyesi ekibi ve futbolcular ile kutladılar.

Sokaklar Karnaval Yerine Döndü

Şampiyonluk mücadelesi için Aksaray’da ekran başında bekleyen Aksaraylılar son düdüğün çalması ve şampiyonluğun ilan edilmesiyle sokaklara döküldüler. Yağışlı havaya rağmen Şehrin tüm cadde ve sokaklarında araçlarıyla uzun konvoylar oluşturan taraftarlar 19 yıl aranın ardından gelen şampiyonluğu saatlerce kutladılar. Kutlamalar esnasında yakılan meşaleler ve atılan havai fişekler ile şehir karnaval yerine dönerken Şampiyon takım şampiyonluğun mimarları ile birlikte Akşam bilim merkezi arkasındaki recep Tayyip Erdoğan parkında düzenlene İlyas Yalçıntaş konserinde Aksaraylılarla buluştu. Şampiyonluk coşkusu gece geç saatlere kadar sürerken Aksaray belediyespor taraftarları “Bu şampiyonluk Evren Dinçer’e yazar” diyerek belediye başkanı Evren Dinçer’e ve ekibine teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarihi Değerler Gelecek Kuşaklara AktarılıyorÖnceki Haber

Tarihi Değerler Gelecek Kuşaklara Aktarı...

Keşke Daha Sık YapsalarSonraki Haber

Keşke Daha Sık Yapsalar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar