Aksaray
DOLAR32.5858
EURO34.7475
ALTIN2489.0

İŞKUR 6 Ayda 3 Bin 854 Kişiye İstihdam Sağladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR 6 Ayda 3 Bin 854 Kişiye İstihdam Sağladı
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 3’üncü olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda Aksaray İŞKUR Müdürlüğü tarafından yapılan istihdam çalışmaları ele alındı. Aksaray’ın yılın ilk yarısında yapılan istihdam değerlendirmesinde 3 bin 854 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Aksaray Valiliği toplantı salonunda yapılan İİMEK olağan toplantısına Aksaray Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlık yaptı. Toplantıda Aksaray İŞKUR ve paydaşları tarafından yapılan projeler ve istihdam çalışmaları ele alındı.  Aksaray Valiliği öncülüğünde Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerinde açılması planlanan yeni organize sanayi bölgeleri ile Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun öncülüğünde Aksaray’a kazandırılan yeni yatırımlarla istihdamda önemli artışlar yaşandığı kaydedildi. TR71 bölgesinde yer alan illerden olan Aksaray’ın 2022 yılında yaptığı 9 bin 106 kişilik istihdamla işsizliği düşüren öncü iller arasında yer aldığı belirtildi. Ayrıca 2023 yılının ilk yarısında da istihdama sağladığı katkı ile ön plana çıkan Aksaray’da altı aylık süreçte 3 bin 854 kişi istihdam edildi. Aksaray İŞKUR Müdürlüğü tarafından Aksaray Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yer alan İşbaşı Eğitim Programı aracılığıyla da işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 328 kişi mesleki deneyim ve tecrübe kazandırılarak işe yerleştirildi.

Aksaray İŞKUR Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 3 bin 94 özel sektör iş yerinin iş ve meslek danışmanları tarafından ziyaret edildiği ifade edildi. Altı aylık ziyaret faaliyetleri kapsamında İŞKUR çalışmaları anlatılarak teşvik ve destekler hakkında sektör temsilcilerine bilgiler verildiği belirtildi. Yapılan iş yeri ziyaretleri sonucunda 6 bin 303 kişilik işgücü istemi talebi alındığı kaydedildi.

Engelli ve Genç İstihdamında Marka Olduk

Aksaray’da engelli ve genç istihdamının rekor düzeyde olduğunu aktaran Aksaray İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, 2023 yılının altı aylık döneminde 155 engelli bireyin istihdamının sağlandığını belirtti. Akkuş, 2022 yılında da 317 engelli bireyin istihdamının sağlandığını hatırlatarak Aksaray’ın engelli işe yerleştirme konusunda Türkiye 7’incisi olduğunu ifade etti. Öte yandan genç istihdam oranları ile öne çıkan Aksaray’da 2023 yılı haziran ayı sonu itibariyle 2 bin 97 gencin işe yerleştirildiğini vurgulayan Akkuş, 2022 yılının altı aylık döneminde 15-29 yaş aralığında 5 bin 30 gencin işe yerleştirildiğine değindi.

Öğrenciler Teknik Geziler ile Tecrübe Edindi

Aksaray İŞKUR Müdürlüğü aracılığıyla Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 20 işyerine bin 500 öğrenci ile teknik gezi düzenlendi. Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve OSB Müdürlüğü koordinasyonunda 24.04.2023 ile 14.06.2023 tarihleri arasında OSB’de faaliyet gösteren ve Aksaray için ekonomik değer taşıyan 20 işyerinde, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören yaklaşık bin 500 öğrencinin katılımıyla teknik gezi yapıldı. Gerçekleştirilen bu teknik geziler ile öğrencilerin çalışma ortamlarını yerinde gözlemleyerek meslek seçimlerine destek sağlanması ve işgücü piyasası hakkında bilgi ile mesleki deneyim ve tecrübe konusunda fikir sahibi olunması hedeflendi.

İş ve meslek danışmanları tarafından 15 bin 606 kişiye bireysel danışmanlık gerçekleştirildi. İş kulübü liderleri tarafından bugüne kadar öğrenciler ve dezavantajlı grupta yer alan kadınlar, gençler, göçmenler, engelli ve eski hükümlü vatandaşlar ile sosyal yardım yararlanıcıları olmak üzere toplam

2 bin 779 katılımcıya iş kulübü eğitimi verildi. Yapılan eğitimlerde öz geçmiş hazırlama, iş arama kanalları, mülakat teknikleri, işveren beklentileri, mülakat simülasyonları ve kariyer yetkinlikleri alanlarında katılımcılar eğitildi. Katılımcıların istihdam edilebilirlikleri arttırılarak işgücü piyasası hakkında bilgilendirildi ve istihdamları gerçekleştirildi. İŞKUR Meslek Danışmanları tarafından 2023 yılında üniversite ile 12. sınıf öğrencilerine “iş arama becerileri” önemi, 8. sınıf öğrencilerine “Meslek Seçiminin Önemi” hakkında yapılan faaliyetler kapsamında 14 eğitim öğretim kurumu ziyaret edilerek 3 bin 248 öğrenciye bilgilendirme yapıldı.

300 Depremzede İşe Yerleşti

6 Şubat’ta 11 ilde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde Aksaray’a gelen depremzede vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; il merkezi ve ilçelerde bulunan KYK’da misafir edilen depremzedelerin normalleşmelerine yardımcı olmak için tüm yurtlarda bugüne kadar 10 iş ve meslek danışmanı tarafından 4 bin 451vatandaşa bireysel danışmanlık hizmeti, 368 vatandaşa iş kulübü eğitimi verildi. Ayrıca 197 vatandaşa meslek danışmanlığı hizmeti verildi. Çalışmak isteyen 300 vatandaşa ise iş başı imkânı sağlandı.

Aksaray Valiliği öncülüğünde, İŞKUR koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşların, paydaşların destekleriyle Aksaray, istihdam oranları ile Türkiye genelinde ilk 10 içerisinde yer aldı. Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlığında gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim

Kurulu Toplantısı’na Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammet Akbulut, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Doğan Ceylan, Aksaray Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. İlkay Tosun, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim, Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray Koordinatörü Fatma Becerekli, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Bay, Girişimci İş Kadınları Dernek Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, Türkiye Engelliler Konfederasyonu Aksaray İl Temsilcisi Bekir Kaya katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ den Önemli Bir Proje DahaÖnceki Haber

ASÜ den Önemli Bir Proje Daha

16 İnternet Sitesi Erişime KapandıSonraki Haber

16 İnternet Sitesi Erişime Kapandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar