Aksaray
DOLAR32.5926
EURO34.8338
ALTIN2490.9

Vatandaşın Tercihi Yerli Peynir Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşın Tercihi Yerli Peynir Oluyor

Kahvaltıdan ara öğüne, atıştırmalıktan yemeklere kadar pek çok gıda tüketim ürününe lezzet veren peynir çeşitlerinde vatandaşların tercihi organik üründen yana oldu. Fiyatı ve kalitesinden dolayı ilk tercihin yerli ürün olduğunu kaydeden peynirci esnafı, satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.

25 yıldır pazarda peynircilik yapan Cuma Bey organik üretimini yaptığı peynirlerin markette satılan ürünlerden daha kaliteli olduğunu söyledi. Markette satışı yapılan peynir çeşitleri ile doğal üretim yapılan peynirler arasında büyük farklar olduğunu kaydeden Cuma Bey, “Yerli üretime destek olmak adına kendi ürünlerimizi tüketiciler ile buluşturuyoruz. Marketlerde 115 liraya satışı yapılan yumurtayı organik üretimimiz ile pazarda 100 liraya satıyoruz. İnek peynirini de 120 liraya satıyoruz, marketlerde ise 150 liradan başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Market ve yerli ürün arasında uçurum denilecek şekilde farklar var.” şeklinde konuştu.

Vatandaşın tercihinin hem yerli üründen hem de uygun fiyatlı üründen yana olduğunu kaydeden Cuma Bey, “Müşteri potansiyelimden oldukça memnunum. Market fiyatları karşısında alım gücü olmayan vatandaşın tercihi hem yerli üretim hem de uygun fiyat oluyor. Market sektörüne karşı yaşadığımız tek sıkıntı kredi kartı ile işlem yapamamamız oluyor. Kredi kartı işlemimiz bulunmadığı için vatandaşların bazıları marketi tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

Peynir çeşitliliğinin tüketiciye avantaj sunduğunu belirten Cuma Bey, “İnek peyniri, koyun peyniri, obruk peyniri, yöresel küflü peynir gibi çeşitlerimiz ile vatandaşa hizmet veriyoruz. Bu peynir çeşitlerinde kar oranımız yüzde 15-20 arasında değişiyor. Vatandaşların alım gücü düşük olsa da gıda ürünlerinden mecbur alıyor. Üretici fiyat artışı yapmadığı sürece biz fiyatlarda artış yapmayız.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Yılın İlk Firari Operasyonunda 6 TutuklamaÖnceki Haber

Yeni Yılın İlk Firari Operasyonunda 6 Tu...

Hazır Giyimde Satışlar DüştüSonraki Haber

Hazır Giyimde Satışlar Düştü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar