Aksaray
DOLAR32.4979
EURO34.7542
ALTIN2423.9

Faciaya Davetiye Çıkartıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Faciaya Davetiye Çıkartıyorlar
Aksaray'da sayıları hızla artan moto kuryelerin son dönemde trafik kuralları konusundaki kural tanımazlıkları kazalara davetiye çıkartıyor.

Son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi Aksaray'da da sayıları hızla artan moto kuryelerin son günlerde trafik kuralları konusundaki sıkıntılı tavırları trafikteki otomobil sürücüleri ve yayalarında tepkilerine neden olmaya başladı. Özellikle kırmızı ışık ihlalleri başta olmak üzere kaldırımları da yol olarak kullanan kuryelerin akan trafik arasındaki tehlikeli seyirleri de araç sürücülerinin tepkilerine neden oldu.

Gıda ve teslimat sektöründe sayıları her geçen gün artan kuryelerin çok sıkı şekilde denetlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar; “Aksaray'da son yıllarda alo paket veya kargo ve paket teslimlerinde çalışan moto kuryelerin sayıları hızla artmaya başladı. Özellikle kendi işlerini yapmak isteyen gençlerin bir kısmı bu şekilde paket başı anlaşarak bu işyerinde çalışmaya başlıyorlar. Bu işte çalışan kuryelerin bir kısmı trafik kuralları konusunda titiz davranırken bazıları için trafik kuralı diye bir kavram yok. Trafikte hem kendi canlarını hem de başkalarının canlarını tehlikeye atıyorlar. Sanki hastanede yatan bir hastaya organ yetiştiriyor gibi trafik içerisinde hareket halindeler. Çok usta şekilde motor kullandıklarını düşünen bu sürücüler diğer araç sürücülerinin ani frenlemeleri sayesinde trafikte sorunsuz ilerlerken bu ani frenler gerideki araçların kaza risklerini ortaya çıkartıyor. Bu bir meslekse ve bu meslekten insanlar para kazanıyorsa bu mesleğinde bir kriteri ve kuralları olmalı. Yayaların kullandığı kaldırımları yol olarak kullanan kişiler bize “Ekmeğimizin derdindeyiz” demesinler. Oradaki insanların canlarını tehlikeye atma hakkını bunlara kimse vermiyor. Trafikteki uydukları tek kural taktıkları kasklar. Bunun haricinde trafik kurallarının bunların çoğu için hiçbir geçerliliği yok. Böyle devam ederlerse ya kendi canlarından olacaklar ya da başkalarının hayatına mal olacaklar” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cinayet Suçundan Aranan 1 Kişi YakalandıÖnceki Haber

Cinayet Suçundan Aranan 1 Kişi Yakalandı

“Aksaray'da Araç Değil, Sürücü Sorunu Var”Sonraki Haber

“Aksaray'da Araç Değil, Sürücü Sorunu Va...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar