Aksaray
DOLAR32.5364
EURO34.9299
ALTIN2434.4

Araç Sayısı 150 Bin Sınırına Ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Sayısı 150 Bin Sınırına Ulaştı
TÜİK verilerine göre 31 Temmuz 2023 tarihi verilerine göre motorlu kara taşıtı sayısı 147 bin 878’e ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu illerdeki motorlu kara taşıtlarıyla ilgili Temmuz verilerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre TR71 bölgesinde bulunan Aksaray kendisine denk iller arasında en fazla motorlu kara taşıtına sahip il oldu. Aksaray’da tescil edilen (68 Plakalı) araç sayısı 31 Temmuz 2023 tarihi itibariyle 147 bin 878’e ulaştı.

TÜİK’in verilerine göre bu araçlardan 74 bin 895’ini otomobiller, 23 bin 171’ini traktörler, 20 bin 902’sini kamyonetler, 18 bin 222’sini motosikletler, 7 bin 315’ini kamyon ve TIR’lar, bin 422’sini minibüsler, bin 369’unu otobüsler ve 582’si özel amaçlı araçlardan (Özel bir nedenle insan veya eşya taşıma amaçlı üretilmiş motorlu araçlardır. Cankurtaran (SC), itfaiye, kütüphane, motorlu karavan (SA), zırhlı araç (SB), araştırma, cenaze araçları) oluştu.

TÜİK verileri Aksaray’da tescili yapılan araçları kapsadığından Aksaray dışında tescili yapılan ancak Aksaray’da ikamet eden kişilerin araçlarının da eklenmesiyle şehir trafiğindeki araç sayısının TÜİK verilerinden çok farklı olduğu tahmin ediliyor.

“TÜİK Verileri Acil Tedbir Alın” Diyor

TÜİK’in açıkladığı veriler ve Aksaray’ın araç artış hızını gösteren veriler sıkıntılı olan şehir trafiği ve otopark konusunda acil tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya çıkartıyor. Özellikle şehir giriş ve çıkışlarında yaşanan yoğunluğun bir türlü giderilememesi ile çarşı merkezine akan trafiğin tüm tedbirlere rağmen akıcı hale getirilememesinin en büyük sıkıntı olduğunu ifade eden Aksaraylılar diğer yandan otopark sorununun sadece merkez için değil merkeze yakın cadde ve sokak aralarında da çözülmesi gerektiğini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da şehir trafiğinin durumu ortada. Özellikle otopark sorunu bu sene kentsel dönüşüm alanı sayesinde çok fazla hissedilmedi. Bu dönüşüm alanı inşaat çalışmaları öncesinde yaz boyu yüzlerce aracın park haline çevrilerek her seneki sorunun yaşanmasını önledi. Ancak burada inşaat çalışmasının başlamasıyla aynı sorun araç artış hızına bakıldığında daha da büyüyerek devam edecek. TÜİK verilerinde yakın zamanda 120-130 bin rakamlarını duyarken şimdi 150 bin sınırını duyuyoruz. Her geçen gün araç sayısı artmasına rağmen merkez trafiğiyle ilgili radikal bir karar alınmıyor. Merkeze giriş ve çıkış yönleri nedeniyle Atatürk Bulvarı, Büyük Bölcek caddesi, Ebulfez Elçibey caddesi caddelerde de trafik tamamen durma noktasına geliyor. Aslında TÜİK bu verilerle şehir idarecilerine “Çok acil planlama yapın, tedbirlerinizi ileriye yönelik alın” diyor ancak şu ana kadar Aksaray trafiği ile ilgili alınmış radikal kararlar göremedik. İnşallah bundan sonraki süreçte bu adımlar atılır. Artık bu adımlar çarşı merkezine araçların girmemesi de olsa razıyız” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK e Göre Tarım Maliyetlerindeki Artış SADECE YÜZDE 27,70Önceki Haber

TÜİK e Göre Tarım Maliyetlerindeki Artış...

Okul Kıyafetlerinde Değişiklik YokSonraki Haber

Okul Kıyafetlerinde Değişiklik Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar