Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0

Bu İşletme Türkiye’ye Örnek Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu İşletme Türkiye’ye Örnek Olacak
Bağlıkaya’da GES ve Hayvancılık Birleşiyor Aksaray’ın Bağlıkaya beldesinde bulunan, yapı ve mimarisi ile Türkiye’de ilk olan küçükbaş hayvan işletmesi sektöre öncü oluyor. 12 bin metrekarelik alanda yapılan işletmenin çatısına kurulan güneş panelleri sayesinde 2,6 megavatlık enerji üretimi sağlanıyor.

Hem Enerji Üretecek Hem Hayvancılığı Geliştirecek

Aksaray’da yaşayan ve enerji işi ile ilgilenen H.G. Tarım İşletmesi yetkilisi Halil Gökçe, hem hayvancılık hem de enerji sektöründe dev bir yatırıma imza atarak küçükbaş hayvancılık işletmesi kurdu. Daha önce enerji kurulumu ve güneş enerjisi sistemleri işi ile ilgilenen Gökçe güneş enerjisini hayvancılık sektörü ile birleştirerek dev bir projeye imza attı. Gökçe, geçtiğimiz günlerde başlattığı ve bugün yüzde 85’inin tamamlandığı küçükbaş hayvan işletmesi projesi ile ilgili bilgiler verdi. Tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray’ın gelişmesi için kendi imkânları ile planladığı projeleri gerçekleştirdiğini söyleyen H.G. Tarım İşletmesi yetkilisi Halil Gökçe yaptığı açıklamada; “Aksaray’ın yüzde 80’i geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlıyor. Tarım şehri Aksaray’da hayvancılıkta alanında her geçen gün çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Ben enerji işi ile ilgileniyordum. Tarımsal üretimde güneş enerjisinin kullanım oranı artınca bizde neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Aksaray Enerji ile iş birlikteliğinde H.G. Tarım olarak küçükbaş hayvan işletmesi kurmaya karar verdik. Kuracağımız işletme sayesinde hem enerji üretimine hem de hayvancılık sektörüne katkı sağlamayı hedefledik. Bağlıkaya beldesinde bulunan 12 bin metrekarelik alan içerisine 6 bin küçükbaş hayvan üretiminin yapılacağı bir işletme için düğmeye bastık. İşletmede önceliğimiz güneş enerjisi ile üretim yaparak kendi enerjimizi kendimiz üretmemiz oldu. Yapı ve mimarisi bakımından Türkiye’de ilk olan iletme projemizde 2,6 megavatlık enerji üretimi sağlamayı hedefliyoruz. Üretilen enerji ile işletmemizin enerji ihtiyacı karşılanacak. Fazla enerjiyi de satarak ekonomimize katkı sağlayacağız. Hayvancılık alanında yaptığımız bu yatırım ile güneş enerjisi kullanımı konusunda örnek olacağız.” ifadelerini kullandı.

Örnek Proje, Rekor Yatırım

Güneş enerjisinin öneminden bahseden ve hayvancılık işletmesi için yaptıkları yatırımlardan bahseden H.G. Tarım İşletmesi yetkilisi Halil Gökçe işletme çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını ifade etti. Gökçe, geçtiğimiz yıl başlayan işletme çalışmalarının tüm üreticilere örnek olacağını vurgulayarak; “Tarımsal üretime destek vermek ve üretimi arttırmak için işletmenin kurulumuna hız verdik. İşletmemizin çatısına Aksaray Enerji birlikteliği ile kurduğumuz güneş enerjisi sistemi ile Aksaray tarım ve hayvancılığının gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Aksaray’ın her alanda marka olması için biz de çalışıyoruz. Güneş enerjisi üretimi konusunda da çok hızlı şekilde gelişiyoruz. Bizim yaptığımız küçükbaş hayvan işletmesi tamamen kendi imkânlarımız ile yapıldı. Projemize yaklaşık 2 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıldan bu yana kademeli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birkaç yıl içerisinde de projemizi tamamlayarak faaliyete başlayacağız. Projemizin daha hızlı şekilde faaliyet gösterebilmesi için ilgili kurumlardan da destek bekliyoruz. Yapılan bu yatırımlar tüm sektöre örnek olacak. Aksaray enerjide de hayvancılık sektöründe olduğu gibi öncü illerden birisi olacak.” dedi. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da Kazanan YokÖnceki Haber

İstanbul’da Kazanan Yok

Cezanın Faturası MilleteSonraki Haber

Cezanın Faturası Millete

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar