© Gündem Aksaray 2021

Özkök “Aksaray’ın Lezzetleri Her Yerde Tescilleniyor”

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce (TOBB) gerçekleştirilen 80. Genel Kuruluna katıldı. Özkök, TOBB İkiz Kuleler önünde açılan stantlarda Aksaray’ın yöresel lezzetlerinin tanıtımını yaparak coğrafi işaret vurgusu yaptı.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce (TOBB) gerçekleştirilen 80. Genel Kuruluna katıldı. Özkök, TOBB İkiz Kuleler önünde açılan stantlarda Aksaray’ın yöresel lezzetlerinin tanıtımını yaparak coğrafi işaret vurgusu yaptı.

Yöresel ürünlerin sergilendiği stantları Ankara’da yüzlerce kişi ziyaret ederek Aksaray’a özgü olan ürünlerin tadımını yaparak değerlendirmede bulundu. Yöresel ürünlerle ilgili katılımcılardan son derece olumlu yorumlar aldıklarını kaydeden ATB Başkanı Özkök, Aksaray’ın marka şehir olma noktasında emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Özkök, tanıtım standında yaptığı açıklamada; “Aksaray Ticaret Borsası ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ankara’da düzenlenen fuardaki stantta şehrimizin tanıtımını gerçekleştirdik. Burada Aksaray’ın yöresel ürünlerinden sucuğumuzu, Eşmekaya koyun yoğurdumuzu ve diğer coğrafi işaret tescilli ürünlerimizi tanıtarak ikramlarda bulunuyoruz. Türkiye’nin muhtelif şehirlerinden gelen arkadaşlarımızın yöresel ürünlerimizi tatmasına vesile olduk. Katılımcılar da ürünlerimizin lezzetinden ve kalitesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özellikle Eşmekaya koyun yoğurdumuzun lezzetinin hiçbir yerde olmadığı bir kez daha tescillenmiş oldu. Yöresel ürünlerimizin coğrafi işaret tescillerini alarak kalite ve marka olması yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu ana kadar 4 ürünümüze coğrafi işaret aldık. İnşallah tanıtımlarımızın yapılmasının desteği ile diğer lezzetlerimize de kısa sürede coğrafi işaret alacağız.” ifadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER