© Gündem Aksaray 2021

Türk Dünyası Türkiye Yüzyılında Yükselecek

Ak Parti Aksaray 28. Dönem Aday Adayı Sümeyye Özyön Ankara’da ‘’Türk Dünyası’’ faaliyetlerinde etkili çalışmalarda bulunuyor.

Ak Parti Aksaray 28. Dönem Aday Adayı Sümeyye Özyön Ankara’da ‘’Türk Dünyası’’ faaliyetlerinde etkili çalışmalarda bulunuyor. Türk Dünyası ile ilgili STK’larda görevlerde bulunan Özyön direk olarak Aksakallar Heyet Başkanı Binali Yıldırım’a , Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve ilgili kuruluşlara projeler sunduğunu  ve  Türk Dünyası Strateji ve Eğitim Derneği kurucusu ve Başkanı olduğunu belirtti.

‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her alanda olduğu gibi Türk Dünyası’nında da öncü olmuştur. Yıllardır Türk Dünyası’na hizmet etme hedefimin önünün açılmasını  Liderimize borçluyum.

Dünyada 7,888 milyar insandan 350 milyondan fazlası Türk milletinden, 2 milyardan fazlası Müslümanlardan oluşmaktadır. Dinimiz ve milletimiz coğrafi sınırların ötesine hitap etmektedir. Türk Dünyası  medeniyet, din, dil, tarih, kültür, maddi ve manevi  değerlerin ortak paydada buluşmasıdır.

Dünya tarihinde millet olarak çağ kapatıp, çağ başlatmışızdır. Büyük bir millet olmamız coğrafya sınırlarını aşmış, ufuk çizgisinin ötesindedir.

Bu bağlamda gelişen ve büyüyen dünya düzeninde ‘’Türk Dünyası’’nın yükselmesi için teknoloji ve medya alanında önemli proje ve çalışmalar yaparak bu okyanusa bir damlada ben katma gayretindeyim.

Özellikle kadınlarımızı ve gençlerimizi teşvik etmek ve çalışmalarımıza dahil etmek için platformlar oluşturuyorum. Gayretlerime Aksaraylı hemşehrilerimde destek veriyorlar. Onlarada ayrıca teşekkür ediyorum.

AKSARAY TÜRK DÜNYASI'NIN MERKEZ ŞEHİRLERİNDEN OLACAK

Türk Dünyasını dünya üzerinde gerekse evrensel alanda ileriye taşıyabilmemiz için Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde adımlarımızı büyük atacağımıza inanıyorum, Aksarayımızı Türk Dünyası’nın merkez şehirlerden yapmak için üzerime düşeni yapmaya hazırım. Bu konuda geçmiş ve mevcut siyasilerimize, bürokratlarımıza ve halkımıza çağrıda bulunuyorum. Aksaray bunu hak ediyor.’’ Dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER