Aksaray
DOLAR32.6057
EURO34.9937
ALTIN2438.2

Aksaray Basını Bu Gecede Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Basını Bu Gecede Buluştu
Gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramını İl protokolünü de davet ettikleri program ile kutladı. 24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışı ve Basın bayramının 114’üncü Yıl dönümü münasebetiyle Aksaray'da Gazetecilerin ortak düzenlediği programa katılım yoğundu.

İlimizin yaygın yerel ve ulusal medya kuruluşlarının ortak organize ettiği 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 114. Yıl dönümü programında basın mensupları bu kez İl protokolünü, siyasi parti il başkanlarını ve temsilcilerini, STK başkanlarını ve misafirlerini ağırladı.

Sunuculuğunu Gazeteci Dilek Eyüboğlu’nun yaptığı Gazetecilerin ve yayıncı kuruluşlarının ortak programına Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, İyi Parti İl başkanı Faruk Ağır, Zafer Partisi İl Başkanı Mesut Karaüzüm, Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Bayram Budak, STK başkanları, daire müdürleri, emniyet müdür yardımcıları ile çok sayıda misafir gazeteci ve 30'u aşkın yayıncı kuruluş katıldı.

“Birlik Beraberlik Bereket Getirir”

Gece de konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “Bugün basın mensuplarına konuşacağız Onun için zor bir konuşma olacak” dedi. Vali Aydoğdu basın mensuplarının zor ve meşakkatli bir iş yaptığını belirterek 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Basın özgürlüğü ve haber alma özgürlüğünün her şeyden kıymetli olduğunu söyleyen Aydoğdu “Bu gece de bütün basın mensuplarının birada olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde bereket ve rahmet vardır. Ayrılığın olduğu yerde de kavga dövüş ve mizah vardır” diye konuştu.

“Aksaray Türkiye’nin Özeti”

55 ülke ve 81 ili gördüğünü belirten Vali Aydoğdu “Hayatımda birçok il gördüm, ama bu kadar potansiyeli yüksek bir il görmedim. Aksaray Türkiye'nin bir özü ve özeti. Aksaray stratejik bir jeopolitik öneme sahip. Türkiye'nin ortası. Tarımda ve sanayide çok iyi. Kuş türlerinin üçte ikisinin Aksaray’da olduğunu öğrendim. Hava sirkülasyonunun en güzel olduğu 3 ilden bir tanesi. Güneş ışınlarının geldiği en güzel illerden bir tanesi. Gün batımının en güzel fotoğraflarının çekildiği il. Doğal bir sinema platformu. NASA'nın dünyada beyaz kavramı nereden alıyor diye sorulduğunda tuz gölünden aldığını yeni öğrendik. Organize Sanayi ilçeleri dahil Türkiye'de örneği olmayan bir potansiyelde. Akademik başarıda ilk 10'da. LGS'de Türkiye birincisi, gençlik spor faaliyetlerinde zirvede. İnsanı, havası, doğası farklı olan bir şehir. Bu kadar potansiyeli olan bir ilin, birlik ve beraberlik olursa, konu Aksaray olursa hepimiz bir araya gelip bir masanın etrafına gelip Aksaray'ın güzellikleri, menfaatleri için mücadele ettiğimizde, bunun kinetik enerjiye dönüşmesi sizin takdirlerinize ve vizyonunuza bağlı. Bu şehirde olmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğumuzu bilmenizi isterim.” İfadelerini kullandı.

“Aksaray’ı Nasıl Tanıtacağımıza Biz Karar Vereceğiz”

Aydoğdu “Bizim el birliği ile insanların yaşanmışlığı çok önemli. İnsanların makamdan giderkenki ruh haliyetini bilmenizi çok isterim. Her şey bitiyor, geçen lise öğrencileri ile birlikteyken Süleyman Demirel'i hatırlayanlar var mı diye sordum salondan bir kişi parmak kaldırdı. Kim Süleyman Demirel, 7 kez Başbakanlık yapmış, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı yapmış devlete hizmeti olmuş bir insan. İnsanoğlu makamdan ve dünyadan gittiği zaman unutuluyor, ama iki şeyi unutmuyor. Bir kendisini değerli hissettiren insanları, iki kendisini yok sayan insanları. Onun için biz basın mensupları ile birlikte Aksaray'ın iyilik güzelliklerini ne kadar yukarıya taşabiliriz ona bakmalıyız. Bu şehirde olumsuz haberler, dedikodular daha çok yayılıyor. Yapılan bütün 10 araştırmada olumsuz yapılan haberlerin magazinsel haberlerin yüzde 64 ile 70 arasında hızlı yayıldığı, olumlu haberlerin yüzde 12 ile 18 arasında yayıldığını görmekteyiz. Elbette ki haber yapmalıyız. Bu şehirde olan toplumsal olayların diğer şehirlerde de olduğunu unutmayalım, ama biz beraber Aksaray'ın algısını imajını Şehir olarak nasıl düzeltebiliriz, neler yapabiliriz, onun üzerine kafa yormamız gerektiğini düşünüyorum. Bu şehir gelecek 5 yıl içerisinde çevre illerden istihdama dayalı göç alacak bir şehir olacak. Biz karar vereceğiz dedikoduları mı yayalım, iyilikleri mi çoğaltalım? Ben sizin işlerinizde hep iyiliklerin çoğaltılması için gayret gösterdiğinizin farkındayım ve bunu da gerçekten takdir ediyorum. Böylesine güzel ve seçkin bir ortamda bizleri misafir ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Tekrar 24 Temmuz Basın Bayramı’nızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

“Emeği Geçenlere Teşekkürler”

MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı da yaptığı konuşmada “Bundan 114 yıl önce Bab-ı Ali basınında ikinci Meşrutiyet'in ilanı ile birlikte basında sansürün kaldırılmasından bugüne kadar kutlanıyor. Aksaray'da bugün gerçekten uzun süredir alışık olmadığımız, Aksaray'ın duayenleri, STK başkanları, kıymetli oda başkanları, herkesi burada birlik ve beraberlik içerisinde görmekten son derece mutluyuz. Burada Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu birlikteliğin Aksaray için devam edeceğine inanıyorum” dedi.

 “Desteğiniz Bizler İçin Çok Önemli”

Gazetecilerin basın bültenleri konusunun dışına çıkması gerektiğinin önemine vurgu yapan Gazeteci Harun Atalay “Zor bir meslek, Aksaray'da bu meslek daha da zor şartlar altında yapılıyor. Her geçen gün ağırlaşan gazetecilik koşullarında sizlerin verdiği destek bizim için çok önemli. Gazetecilerin düzenlemiş olduğu programına ilimiz yerel medya ağırlıklı olmak üzere, ulusal medya temsilcileri ile 36 yayıncı kuruluş iştirak etti. Bu ortak organizasyonda birlikte çalıştığımız kıymetli meslektaşlarıma, bu geceyi düzenlememizde yardımcı olan herkese, sponsorumuz Kule Alışveriş Merkezlerine, böylesi önemli bir gecede bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz başta olmak üzere, siyasi parti il başkanlarımız, STK başkanlarımız, il protokolümüz ve meslektaşlarımıza; misafirlerimize katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz hepinizin ayaklarınıza sağlık, iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

Gazeteciler Sanatçılarla Eğlendi

Protokol konuşmalarının ardından sanatçıların yer aldığı programda Türk halk müziği ve Türk sanat müziğinin güzel ezgileri eşliğinde eğlenen gazetecilere sanatçı kimliği ile bilinen Türkiye Tabipler Odası Aksaray Şube Başkanı Operatör Doktor Rıfkı Karabatak şarkılar söyledi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar gazeteciler, sanatçıların ezgileriyle gönüllerince eğlendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kural İhlallerine Sıkı DenetimÖnceki Haber

Kural İhlallerine Sıkı Denetim

Böyle Hırsızlık GörülmediSonraki Haber

Böyle Hırsızlık Görülmedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar