Aksaray
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5

Aksaray Belediyesi; Her Ay 1 Ton Atık Yağ Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Belediyesi; Her Ay 1 Ton Atık Yağ Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Aksaray Belediyesi, çevreyi korumak ve sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan “Sıfır Atık Projesi”ne destek olmak için önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Belediye, bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesini önlemek ve bu atıkları geri dönüşümle ekonomiye kazandırmak amacıyla kent genelinde atık yağ toplama faaliyetleri yürütüyor.

Sıfır Atık Marketleri ve evsel kaynaklardan toplanan atık yağlar sayesinde Aksaray’da her ay 1 ton atık yağ toplanıyor. Bu yağlar, çevreye zarar vermemesi için lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilerek değerlendiriliyor. Böylece hem doğa korunuyor hem de belediye bütçesine katkı sağlanıyor. Lavabolara dökülen her litre atık yağın bir milyon litre içme suyunu kirletebildiği düşünüldüğünde, bu çalışmanın çevresel etkisi oldukça büyük önem taşıyor.

Belediye, kampanyaya destek veren vatandaşlara çeşitli temizlik ürünleri, özellikle bulaşık deterjanı gibi hediyeler vererek hem teşvik edici hem de farkındalık artırıcı bir uygulama sürdürüyor. Evlerinde biriktirdikleri atık yağları düzenli olarak belediyeye veya Sıfır Atık Marketleri’ne teslim eden vatandaşlar, doğaya katkı sağlamanın yanı sıra bu teşviklerden de faydalanabiliyor.

Aksaray Belediyesi yetkilileri, sıfır atık bilincinin toplumun her kesimine yayılması için çalışmaların kararlılıkla süreceğini belirterek, tüm vatandaşları bu kampanyaya destek vermeye davet ediyor. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması yoluyla daha yaşanabilir ve temiz bir Aksaray için hep birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Şehir Mezarlığı’nda Külliye İnşaatı Hızla YükseliyorÖnceki Haber

Yeni Şehir Mezarlığı’nda Külliye İnşaatı...

“Dokunulamaz” Denilen Yerler Tek Tek YıkılıyorSonraki Haber

“Dokunulamaz” Denilen Yerler Tek Tek Yık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar