Aksaray
DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.4

Aksaray’da Martta 645 Konut Satıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Martta 645 Konut Satıldı
Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’da mart ayında 645 konutun satış işlemi gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’da mart ayında 645 konutun satış işlemi gerçekleşti.

TÜİK tarafından açıklanan konut satışı verilerine göre Aksaray çevre illere göre yine konut satışlarını zirvede kapattı. Bir önceki aya göre konut satışı sayısı artış gösterirken bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışı sayısında düşüş yaşandı. 2023 yılının mart ayında 674 konut satışı gerçekleşirken 2024 yılının mart ayında Aksaray’da 645 konutun satışı gerçekleşti. Şubat ayında ise 613 konut satışı yapılan Aksaray yılın ilk üç ayında konut satışı rakamları ile yine zirvenin sahibi oldu. Aksaray’da konut satışlarında yaşanan değişimleri değerlendiren vatandaşlar Aksaray’ın konut sevdasının gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Konut fiyatlarının da alımları durduramadığını kaydeden vatandaşlar, “Aksaray konut anlamında gün geçtikçe zenginleşen iller arasında bulunuyor. Şehirleşmenin hızlı yaşanması ve konut yapılarının hızla yükselmesi Aksaray’daki konut varlığına katkı sunuyor. Ancak konut piyasasında yaşanan fahiş fiyat artışları konut sahibi olmak isteyenleri biraz düşündürüyor. Buna rağmen ilimizde konut satışlarında yaşanılan değişimler fiyatların vatandaşları pek etkilemediği yönünde bir izlenim oluşturuyor. Aksaray’daki konut satışı verilerinde gurbetçi şehri olması da önemli bir etken oluyor. Satışı yapılan konutların bir kısmını gurbetçi vatandaşlarımız oluşturuyor. Keşke konut fiyatları herkesin alkım gücü seviyesinde olabilse de herkes konut sahibi olabilse. Ancak fiyatlara baktığımızda ikinci el bir konutun ortalama fiyatı bir buçuk milyondan başlıyor. Konut piyasası ile ilgili bazı düzenlemeler yapılıyor ama pek yeterli olmuyor. Temel ihtiyacımız olan barınmada kiradan kurtulmak için konut alımına yöneliyoruz. Fahiş fiyatların durdurulması durumunda konut satışı verilerimizde artış yaşanacağına inanıyoruz. Ayrıca önümüzdeki aylarda gurbetçi vatandaşlarımızın Aksaray’a gelmesi ile bu rakamlar en az ikiye katlayacaktır.” İfadelerini kullandılar. Diğer taraftan TR71 bölgesinde yer alan illerden Kırıkkale'de 2024 Mart ayında 497 konut, Niğde'de 423 konut, Nevşehir'de 264 konut ve Kırşehir'de 286 konut satıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yenikent’te Kaçakçılık OperasyonuÖnceki Haber

Yenikent’te Kaçakçılık Operasyonu

23 Nisan Bilim Merkezi’nde KutlanacakSonraki Haber

23 Nisan Bilim Merkezi’nde Kutlanacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar