Aksaray
DOLAR32.2258
EURO35.051
ALTIN2501.2

Araç Sayımız 156 Bini Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Sayımız 156 Bini Geçti
Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayı motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’da mart ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 156 bin 173 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayı motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Aksaray’da mart ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 156 bin 173 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre araç varlığı yine artış gösteren Aksaray, çevre iller arasında da zirveyi kaptırmayan şehir oldu. Her geçen gün araç sayısının artışına bağlı olarak yaşanan trafik sorunlarının da artmasını değerlendiren vatandaşlar bu artışa karşılık yetkililerin acil önlem alması gerektiğini belirtti. Şehir genelinde yapılan ulaşım çalışmalarının yanı sıra alternatif ulaşım ağlarının da devreye girmesinin şehir trafiğinin rahatlamasına katkı sunacağını kaydeden vatandaşlar, “TÜİK tarafından açıklanan verilere baktığımızda zirvedeki isim yine Aksaray olmuş. Araç sevdamızı bir kez daha mart ayında göstermiş olduk. Araç varlığımızın her ay artış göstermesini özellikle şehir içi ulaşımda yaşayarak görüyoruz. Araç sayısı arttıkça ulaşımda ve trafikteki sorunlar da artış gösteriyor. TÜİK tarafından motorlu kara taşıtı verileri her açıklandığını hemen hemen aynı konuları dile getiriyoruz. Bu şehir için yeni ulaşım projelerinin üretilmesi ve devreye alınması gerekiyor. Tek ulaşımın karayolu üzerinden sağlanması şehirdeki trafik çilesini her geçen gün arttırıyor. Hem şehirlerarası hem de şehir içi ulaşımda alternatif ulaşım ağlarının bir an önce yapılması gerekiyor. Şehir içi ulaşım yollarının da genişletilerek araç sayısına bağlı olarak arttırılması gerekiyor. Bu veriler aslında yetkililerimizin izlemesi gereken yolları da gösteriyor. Araç sevdamızın görmezden gelinmemesi ve çözümlerin kısa sürede hayata geçirilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandılar. Diğer taraftan TR71 bölgesinde bulunan illerden Kırıkkale’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 76 bin 376, Niğde’de 130 bin 4, Nevşehir’de 150 bin 69 ve Kırşehir’de 79 bin 495 oldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cam Teras Turist Sayısını KatlayacakÖnceki Haber

Cam Teras Turist Sayısını Katlayacak

37 Projeye BAP DesteğiSonraki Haber

37 Projeye BAP Desteği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar