Aksaray
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5

ASÜ Mimarlık Öğrencilerinden Kültürel Miras Bilinci Etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ Mimarlık Öğrencilerinden Kültürel Miras Bilinci Etkinliği

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, “Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında Eskil ilçesine bağlı Karakol İlkokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinlikte, Aksaray’ın önemli sivil mimari eserleri tanıtılarak, öğrencilere kültürel miras bilinci kazandırılması hedeflendi.

Etkinlik kapsamında, mimari eserler görsellerle desteklenerek tanıtıldı; öğrencilere bu eserler hakkında bilgi verilirken, tarihi yapılara karşı ilgi ve koruma duygusunun gelişmesi amaçlandı. ASÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinin de katkı sunduğu etkinlikte, çocukların hayal gücünü desteklemek ve sanata olan ilgilerini artırmak amacıyla resim defteri ve boya kalemi gibi hediyeler dağıtıldı.

Program, öğrencilerle birlikte düzenlenen keyifli bir uçurtma şenliğiyle sona erdi. Etkinliğe Eskil Kaymakamı Fuat Yurddaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer ve ilçe kurum amirleri de katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mezbelelik Haline GeldiÖnceki Haber

Mezbelelik Haline Geldi

Selçuklu Külliyesi, UCLG-MEWA Heyetinden Beğeni TopladıSonraki Haber

Selçuklu Külliyesi, UCLG-MEWA Heyetinden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar