Aksaray
DOLAR32.3016
EURO34.8387
ALTIN2411.9

Belgemen “İhmal Varsa Hesabını Verecekler”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belgemen “İhmal Varsa Hesabını Verecekler”

Aksaray’da geçtiğimiz akşam trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Mine Nur Uysal için Aksaray İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. İYİ Parti İl Başkanı Sercan Belgemen basın açıklamasında ihmal veya kasıt olan kişilerin hesabını vereceğini ifade ederek kaza ile ilgili hukuki süreci yakından takip edeceklerinin altını çizdi.

Aksaray Kız Yurdu civarında gerçekleşen trafik kazasının ardından basın açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Belgemen, “Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Mine Nur Uysal isimli üniversite öğrencimizin elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başta kederli ailesi olmak üzere Aksaray Üniversitesi camiasına ve şehrimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.  

Kurum ve kişilerin ihmallerinin bulunduğunu iddia eden İYİ Parti İl Başkanı Belgemen açıklamasının devamında, “Gencecik bir canın, böylesine hazin bir şekilde yitip gitmesi şüphesiz vicdan sahibi herkesi derinden sarsmıştır. Ancak olayın ardından yaşananlar, kaydedilen görüntüler ve öğrenci kardeşlerimizin serzenişleri, söz konusu olayda Aksaray Belediyesi’nin ve yurt yönetiminin de ihmalleri bulunduğuna işaret etmektedir. İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı olarak olayla ilgili hukuki süreci yakından takip ederek bir gencecik bir evladımızın ölümüne, ihmal veya kastıyla sebep olan kişi ve kurumların hukuk önünde hesap vermesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kazanın ardından bölgede yaşandığı ifade edilen çeşitli sorunlara değinerek sıralama yapan Belgemen, “Uzunca bir süredir Aksaray Üniversitesi’nin gerek personeli gerekse öğrencileri tarafından dile getirilmesine rağmen hiçbir adım atılmayan, önlem alınmayan aşağıda belirtiğimiz hususları da hatırlatarak, ilgili kişi ve kurumların bu konularda Aksaray halkını ve Üniversite camiasını bilgilendirmeleri gerektiği kanaatindeyiz:

1.Dün geceki elim kazanın gerçekleştiği yol güzergahı, birkaç kız yurdunun ortasında bulunmasına, kız öğrencilerimiz akşam saatlerinde o yolları kullanmalarına rağmen, o yolun ışıklandırması Aksaray Belediyesi tarafından neden yapılmamıştır? Işıklandırma yapılması gereksiz ise veya herhangi bir açıklaması dahi var ise, dün akşamki olaydan sonra ekip göndererek apar topar yol ışıklandırması yapılması neyin telaşı, neyin çabasıdır?

2.Aynı şekilde son derece işlek yaya trafiği bulunan bu bölgede neden bir üst geçit bulunmamaktadır?

3.İlgili yurt müdürü olaydan sonra, yurtta kalan öğrencileri sorumlu tutarak onlara hakaret etmiş midir? Eğer böyle talihsiz bir davranışta bulunmuş ise istifa etmeyi düşünmekte midir ya da kendisiyle ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından herhangi bir hukuki işlem yapılacak mıdır?

4.Aksaray Üniversitesinin; koyunların ve mandaların otlatıldığı yüzlerce dönümlük arazisi bom boş durmaktayken, Kampüsten uzağa şehrin muhtelif yerlerine yurt inşa ettirip Kredi Yurtlar Kurumu’na kiralamak hangi akla hizmet etmektedir? Üniversite içerisinde güvenli ve kolay ulaşım imkânı varken neden öğrenciler kampüs dışına seyahat etmeye, karanlık sokaklarda yürümeye mecbur bırakılmaktadır?

5.Üniversite kampüsü yakınında İl Özel İdaresi tarafından milyonlarca lira harcanarak inşa edilen 2000 kişilik kız öğrenci yurdu neden Kredi Yurtlar Kurumuna devredilememiştir, kullanıma açılmamış bom boş bekletilerek ve çürümeye terk edilmiştir? İl Özel İdaresi tarafından kampüs sınırı içinde inşa edilen bu kız yurdu yerine şehrin ücra köşelerinde izbe yerlerdeki yurtların tercih edilmesinin altında hangi sebep yatmaktadır?” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektörlerden İsrail Saldırılarına Ortak KınamaÖnceki Haber

Rektörlerden İsrail Saldırılarına Ortak...

Dinçer, Engelleri Ortadan Kaldıran Müjdeyi VerdiSonraki Haber

Dinçer, Engelleri Ortadan Kaldıran Müjde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar