Aksaray
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Bitirilemeyen İnşaat Yayaların Güvenliğini Tehdit Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitirilemeyen İnşaat Yayaların Güvenliğini Tehdit Ediyor
Aksaray Eski Sanayi caddesi üzerinde bulunan ve uzun süredir bitirilemeyen inşaattaki çalışmalar nedeniyle sık, sık kaldırımın kapatılması yayaların güvenliğini tehdit ediyor.

Aksaray’ın merkezinde bulunan ve yaklaşık 2 yıldır devam eden Eski sanayi caddesi üzerindeki bir inşaat alanındaki çalışmaların zamanlaması ve inşaat nedeniyle de günün en işlek saatlerinde kaldırımın kapatılması yaya güvenliğini tehdit ederken sürücüleri de sıkıntıya sokuyor. Aynı nokta üzerinde bulunan bir iş yerinin de bu çalışmaları fırsat bilerek kaldırım üzerine mal yığması ve bazı işerini bu kaldırım üzerinde yapması nedeniyle araçların kullandıkları yol üzerine inen yayalar kendi güvenlikleri ile birlikte trafik güvenliğini de tehlikeye atıyor.

Bu inşaat alanında uzun süredir devam eden çalışmaların bir türlü bitirilememesi ve kaldırımın sık,sık inşaat bahanesi ile kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar; “Eski sanayi caddesi araç ve yaya trafiği konusunda şehrin en kalabalık noktası durumunda. Bu alandaki kaldırımlar bile yayalar için yetersiz kalırken buradaki bir inşaat alanı için günün en işlek saatlerinde kaldırım sürekli olarak yaya geçişlerine kapatılıyor. Yayaların nereden geçecekleri kimseyi ilgilendirmediği için yayalar yol üzerine çıkarak hem kendi güvenliklerini hem de yoldan geçen araçların güvenliklerini tehdit ediyor.

Merkezi alanlarda yapılacak olan çalışmalar için belli bir izin gerektiğini bilmemize karşılık her zaman gün ortasında bu çalışmalara kim neden göz yumuyor? Bunu merak ediyoruz. Kapatılan kaldırım nedeniyle yola inen bir yayaya araç çarpsa veya yayaya çarpmamak için başka bir araca bir araç çarpsa bunun hesabını bu inşaatın sahipleri mi yoksa bunlara göz yuman yetkililer mi verecekler. Burası bir köy meydanı veya gelişi güzel bir nokta değil. Bir şehrin merkezi konumunda ve en kalabalık alanı. Bu inşaat ve buraya yakın işyerinin sürekli olarak bu kaldırımı kapatmasından bıktık artık. Bu kişilere neden göz yumulduğu açıklansın ya da bu çalışmalar caddenin en boş olduğu saatler olan akşam saatlerine bırakılsın” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özkök “İnadına Üretim Diyen Çiftçiye Sahip Çıkılsın”Önceki Haber

Özkök “İnadına Üretim Diyen Çiftçiye Sah...

Araç Sayısı 135 Bini AştıSonraki Haber

Araç Sayısı 135 Bini Aştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar