Aksaray
DOLAR32.4277
EURO34.841
ALTIN2431.5

Cezanın Faturası Millete

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cezanın Faturası Millete
Geçtiğimiz hafta içerisinde 5 zincir market ile bir üretici fabrikaya kesilen devasa cezalar sonrası gıda fiyatları artmaya başladı. Zamlara tepki gösteren vatandaşlar “Cezayı onlar yedi faturayı bize ödettiriyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Son dönemde gıda ürünleri başta olmak üzere bir çok üründe yaşanan fırsatçılık vurgunu devam ediyor. Özellikle vatandaşların temel ihtiyaç maddelerine art arda gelen değişik bahaneli zamlar sıkıntılı günler geçiren vatandaşları tamamen çıkmaza sokmaya başlarken yapılan denetimler sonrasında kusurlu bulunan işletmelere kesilen cezaların faturaları yeniden gıda fiyatları arttırılarak vatandaşlara yansıtıldığı iddia ediliyor.

Geçen haftalarda 5 zincir market ile bir üretici firmaya kesilen Cumhuriyet tarihinin en büyük cezalarının ardından bir çok ürüne peş peşe zamlar gelmeye başlandığını ifade eden vatandaşlar gıda enflasyonu ile TÜİK’in enflasyonunun benzerlik dahi göstermediğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son 2 veya 3 yıldır fırsatçılık kavramı hayatımızın her alanına yerleşti. Sadece gıda değil tüm ürünlerde yani hayatımızın içerisinde kullanılan tüm ihtiyaç maddelerinde anormal fiyat artışları ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun en çok tartışılan alanı olan yer ise elbette gıda ürünleri. Geçen aylarda gıda fırsatçılıkları konusunda denetimler başlatılmış ve basın aracılığı ile öğrendiğimiz kadarıyla bazı zincir marketlere anormal rakamlarda cezalar kesilmişti. Bunun sonunda ne olacak diye beklerken gıda fiyatları yeniden arttırılmaya başlandı. Sadece bu marketlerde değil. Aksaray’ın merkezinde olan yerel marketlerde bile fiyatlar anormal rakamlara ulaşmaya başladı. Ne yazık ki bu ceza yiyen firmalar zam yapmalarına rağmen halen piyasanın en ucuz ürünleri satan market zincirleri konumunda. Bu işin stoğu belli ki fabrikalarda yapılıyor. Fırsatçılık yani aşırı zam yaparak anormal kar elde ettiği gerekçesi ile yüklü cezalar kesilen market zincirlerinin halen şehrin en ucuz marketleri olması araştırılması gereken bir durum. Bu marketlerde son 2-3 gün içerisinde yeniden fiyat artışları da başlamış durumda. Bu durum şunu gösteriyor ki cezayı marketlere kestiler ama parayı bu millet ödeyecek. Bu ülkede fırsatçılık konusunda çok ciddi yaptırımlar gelmediği taktirde hızlı bir şekilde stokçuluk dönemi de başlayacaktır. Bazı market sahipleri özellikle sıvı yağ firmalarının yağı satmamak için türlü bahaneler uydurduklarını bu durumunda yeniden sıvı yağa zam geleceği göstergesi olduğunu ifade ediyorlar. Asgari ücrete veya emekli maaşlarına yapılacak her türlü yüklü veya normal zammın olduğu hafta içerisinde bu firmalar da ürünlerini en az o oranlarda arttıracaklar ve bu millete gelen maaş zamlarının bir kuruşu bile fayda etmeyecek. Kısacası mali cezaların yanında bu türden insanlara ağır hapis cezaları verilmediği taktirde bu hırsızlık artarak devam edecektir ve bu faturaları geçmişte olduğu gibi yine bu millet ödeyecektir” dediler. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu İşletme Türkiye’ye Örnek OlacakÖnceki Haber

Bu İşletme Türkiye’ye Örnek Olacak

Sanayi BelirsizliğiSonraki Haber

Sanayi Belirsizliği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar