Aksaray
DOLAR32.2654
EURO34.7479
ALTIN2400.3

Çiğ Sütün Fiyatına da Desteğine de Zam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiğ Sütün Fiyatına da Desteğine de Zam
Yem fiyatlarına yapılan zamların durdurulamaması nedeniyle perişan duruma gelen süt üreticilerinin sorunları yine destek ve süt fiyatlarına zam yapılarak çözülmeye çalışıldı. 4 Ay önce 4 lira 70 kuruşa yükseltilen çiğ süt fiyatı 5,70 kuruşa yükseltilirken litre başına 20 kuruş olan destek ödemesi de litre başına 1 liraya yükseltildi.

Son yıllarda yem firmalarının sürekli olarak fiyat arttırmaları karşısında perişan duruma gelen süt üreticilerinin yem talepleri Ulusal süt konseyi denilen ve çoğunlukla süt sanayicilerinin kontrolü altında olan gurup tarafından karşılık bulmamış ve yeme yapılan zamlara rağmen üreticinin sütü eski fiyattan alınmaya devam edilmişti.

Süt üreticisinin feryadını duymazdan gelen sanayiciler karşısında süt inekleri kesime gönderilmeye başlanmış ve süt üretiminde de ciddi azalmalar yaşanmıştı. Çiftçilerin zararlarını en aza indirmek için çaba gösteren Tarım ve Orman Bakanlığı son aldığı karar ile duruma seyirci kalmayacağını göstermiş oldu. Süt üreticisi için önemli desteklerden olan ve litre başına 20 kuruş olarak verilen destek Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı duyuru ile 1 Mart tarihi ve sonrası için 1 TL’ye çıkartıldı. 1 TL’ye çıkartılan desteklemelerin üç aylım ödemeler şeklinde tekrar değerlendirileceği de duyuruldu.

Bakanlığın açıklamasının ardından Ulusal süt konseyi de harekete geçerek soğuk çiğ süt fiyatının 1 Nisan 2022 tarihi itibari ile 5,70 TL’ye çıkartıldığını duyurdu. Böylece destek ile birlikte çiğ süt fiyatı 1 Nisan sonrası 6,70 TL’ye yükselmiş oldu.

Arttırılan çiğ süt desteğinin ardından yeni göreve başlayan tarım ve orman bakanı Vahit Kirişci’ye teşekkür eden çiftçiler destek haberinin ardından yemcilerin de daha sıkı denetlenmesini isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son aylarda yem fiyatlarına gelen zamlar artık bu işi içinden çıkılmaz bir hale soktu. Süt fiyatlarına yapılan her artırımdan sonra yem fiyatlarına da daha fazla oranda zamlar yapılıyor. Bu destek haberinden sonra yine harekete geçecekler ve yemin torba fiyatları da aynı oranda arttırılacaktır. Bu ülkede yem fabrikaları kontrol altına alınmadığı sürece bu sorun bitmeyecektir. Yinede bu destek artırımı için sayın bakana teşekkür ederiz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
9’u Yabancı 19 Zehir Taciri YakalandıÖnceki Haber

9’u Yabancı 19 Zehir Taciri Yakalandı

Aslanlar Atasay Farklı Bir Konseptle AçıldıSonraki Haber

Aslanlar Atasay Farklı Bir Konseptle Açı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar