Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Denetimlerin Faturası Vatandaşa Patladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denetimlerin Faturası Vatandaşa Patladı!
Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’nca başlatılan ve ülke genelinde uygulanan gıda denetimleri devam ediyor. Zincir market ve diğer işletmelerde yapılan denetimlerde birçok işletmeye büyük oranda ceza kesilmişti. Ceza kesilen işletmelerin bazıları temel gıda ürünlerinde fiyat artışına giderek cezanın faturasını vatandaşa yansıttı.

Halk sağlığının korunması ve raflarda yapılan fiyat oyunlarının önlenmesi için çalışma başlatan kurumlar, gıda işletmeleri başta olmak üzere zincir marketler, alışveriş yerleri gibi alanlarda denetimler gerçekleştirdi. Son günlerde artan şikâyetler üzerine harekete geçen ekipler denetim gerçekleştirilen ve kriterlere uygun görülmeyen işletmelerde cezai işlem uyguladı. Vatandaşların şikayetleri üzerine incelenen marketlerde fahiş fiyatlar, gramaj değişiklikleri, hijyen gibi kriterler başta olmak üzere bir çok noktada denetim gerçekleştirildi.

“Denetimler Cep Yaktı”

Yapılan denetimlerin ardından zincir marketler ve gıda işletmelerinin bir kısmı fiyat artışına gitti. Denetimler sonrasında etiketlere yansıyan fiyat artışının cep yaktığını söyleyen vatandaşlar fahiş fiyat uygulayan işletmelerin tekrar incelenmesi gerektiğini söyledi. Temel gıda ürünlerinin son bir haftada zam yağmuruna uğradığını ifade eden vatandaşlar konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığımız geçtiğimiz günlerde çok güzel bir çalışmaya imza attı. Gıda işletmeleri başta olmak üzere birçok noktada denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler hem sağlığımız hem de cebimiz için gerekliydi. Denetim sürecinde incelenen marketlerin bazılarına da cezai işlem uygulandı. Bizlere etiket ve gramaj oyunu yapan işletmelere de ceza kesildi. Yapılan denetimler tam bize rahat bir nefes aldıracak derken gördüğümüz yeni fiyat etiketleri ile hayal kırıklığına uğradık. Biz denetimlerin ardından fiyatların düşmesini beklerken yağa, makarnaya, süt ürünlerine fahiş oranda fiyat artışı yapıldı. Yani denetimler nefes aldıracakken cep yaktı. Yapılan bu fiyat artışlarının normal olduğunu düşünmüyoruz. Tekrar bu tür gıda ve market işletmelerinin yetkililer tarafından denetlenmesini bekliyoruz. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte fırsatçılık yaparak faturanın halka kesilmesi doğru değil.” dediler. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Aksaray İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Aksaray İçin Gece Gündüz...

Emniyetten SİBERAY EğitimiSonraki Haber

Emniyetten SİBERAY Eğitimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar