Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Ertürk, Hamidiyelilerin Sesi Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertürk, Hamidiyelilerin Sesi Oldu
Aksaray’da düşük gelirli mahalleler arasında yer alan, 120 yıl önce Kırım'dan göç edip gelen Kırım Tatar Türklerinin bulunduğu mahalle satışa çıkarıldı.

4 kuşak boyunca üzerinde oturdukları 120 yıllık arazilerin yüksek fiyatlarla satışa çıkması nedeniyle evsiz kalma endişesi yaşayan Hamidiye Alacalılar asgari ücretle çalışırken 10 bin liraya yakın olarak belirlenen taksiti ödeyemeyeceklerini anlattı.

Aksaray'ın birçok köyünde yaşanan hazine arazilerinin satışları ile ilgili vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmek ve vatandaşların bu konudaki mağduriyetlerini gündeme getirmek için Hamidiye Alaca Mahallesi’ne giden CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ile CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyet, bölgede incelemelerde bulundu.

“MAHALLEDE TAKSİTİ ÖDEYEBİLECEK KİMSE YOK”

Hamidiye Alaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt CHP'li heyete yaptığı açıklamada 120 sene önce dedelerinin Kırım'dan göç ederek buraya yerleşmesinden bu yana üzerinde bulundukları hazine arazilerinin satışa çıktığını, fakat fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Vatandaşların bu arazileri alacak durumda olmadığını belirten Kurt “Daha önce de Özel İdare bu tür hazine arazilerini satışa çıkarmıştı. O zaman fiyatlar uygundu. Alabilenler aldı, şimdi tekrar hazine arazileri satışa çıkartılıyor. Ama fiyatlar çok yüksek. Biz makul fiyata bu arazileri almak istiyoruz. Bizler 4. kuşağız. Bizden sonraki neslimizin bu tür arazi sorunu yaşamasını istemiyoruz. Bu arazi sorunumuzun bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Sorunlarımıza duyarsız kalmayan CHP İl Başkanımız ve Milletvekilimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“120 YILDIR OTURUYORLAR SORUN ÇÖZÜME KAVUŞMALI”

 

Hamidiye Alaca Mahallesi’ndeki arazi sorunlarını dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi  Gürer sorunu yerinde dinlemek için geldiklerini belirterek “CHP Aksaray İl Başkanımız Ali Abbas Ertürk daha önce buraya gelip vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip yetkililerden bir çözüm istedi. Bu arazi meselesi bir an önce çözülmeli. Ekonomik sıkıntı yaşadığımız şu dönemlerde insanlar evlerinin içerisinde huzur içerisinde uyuyamıyorlar. 120 yıldır üzerinde yaşadıkları arazi ve sahip oldukları gayrimenkullerin akıbetinin ne olacağı belirsiz bir duruma gelmiş” diye konuştu. Vatandaşın bu arazileri bedava istemediğini de söyleyen Milletvekili Gürer “Vatandaşın makul fiyatlarla üzerinde 120 yıldır oturdukları arazinin verilmesi ve bu sorunun çözülmesi önemli” diyerek sürecin bir an önce çözüme kavuşması gerektiğine dikkat çekti.

“ASGARİ ÜCRETLE TAKSİTİN YARISINI BİLE ÖDEYEMEZLER”

Hamidiye Alaca’daki arazi sorunu ile ilgili 1 yıldır çalıştıklarını belirten CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Buraya defalarca avukatlarımız ile geldik. Hukuki yönden araştırmalarımızı yaptık. Bizim felsefemiz de devletin malı milletin malıdır. Burada alacalı hemşerilerimiz devletin malına el koyalım, işgal edelim gibi bir düşüncede değiller. Evet parasını ödeyelim, bedava almayalım. Ama bu da bizim gücümüzü, boyumuzu aşmasın düşünceleri var. Hamidiye Alaca Mahallemizin durumu belli. İnsanları ya emekli ya organize sanayide asgari ücretle çalışıyor. Bugün bu insanlardan istenen rakam taksite bölündüğü zaman ayda 8 ile 10 bin lira taksit tutarı yansıyor. 4.250 TL alan bir asgari ücretli hemşerimiz bu paraya hiç dokunmasa üzerinde 120 yıldır oturduğu arazinin taksitinin yarısını ödeyebilecek” tespitini aktardı.

“BURADA İSTENEN ÜCRETLER FAHİŞ”

“Milli Emlak’a ait yağlı ballı arazilerin birilerine nasıl dağıtıldığını biliyoruz” diyen Ali Abbas Ertürk “Maddi durumu sıkıntılı olan hemşerilerimize arazi konusunda yardımcı olunmasını istiyoruz. Organize Sanayi ve Sanayi Bölgesi'nin bir kısım arazileri Hamidiye Alaca Mahallesi üzerine kurulmuş durumda. 2022 itibariyle bu halktan fahiş arazi parası istenmektedir. Bari Organize Sanayi ve Sanayi değerindeki araziler için belirlenen emsal üzerinden bir ödeme planı çıkartılsın. Zaten fatura derdiyle yanıp tutuşan vatandaşlarımızın bir de bu kışın sonunda evimiz ne olacak, çıkaracaklar mı? Alabilecek miyiz? Alamayacak mıyız endişesiyle yaşamamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ERTÜRK BELEDİYE BAŞKANI’NA SESLENDİ “DUYARSIZ KALAMAZSINIZ”

İl Başkanı Ertürk “Bu çözülmeyecek bir sorun değil” diyerek “Aksaray Belediye Başkanına da buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Başka illerde bunun çözümleri yapılıyor. Belediye Başkanı burada Bahçesaray'da oturan hemşerilerimizin de Belediye Başkanı. Burada yaşanan sorun Belediye Başkanı’nın da sorunudur. En son seçimlerde bu mahalle yüzde 80 size oy vermiş. En azından aldığınız oyun hakkını verin. Belediye başkanından talebimiz Milli Emlak ile birlikte buranın sorununu çözün. Oy versin, vermesin vatandaşların böylesi önemli bir sorununa Belediye Başkanı’nın duyarsız kalmaması ve ‘Bu sorunun benim sorunum’ demesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!”

Ertürk son olarak “Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan her başkanın Aksaray'ın her Mahallesi'ndeki soruna müdahil olması gerekmektedir. Hamidiye Alaca ve Aksaray'ın birçok bölgesinde yaşanan bu sorunları Milletvekilimiz aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde soru önergesi ile gündeme taşıyacağız. Ayrıca ilgili kurumlarla bağlantı kuracak, buradaki arazi sorunları çözüme kavuşana kadar yetkililerle görüşeceğiz. Bu sorunun takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Güçlü Ve Geleceği Aydınlık Bir Türkiye’nin Tek Teminatı AK Parti’dir”Önceki Haber

“Güçlü Ve Geleceği Aydınlık Bir Türkiye’...

HAYDİ BİSMİLLAHSonraki Haber

HAYDİ BİSMİLLAH

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar