Aksaray
DOLAR32.2799
EURO34.8085
ALTIN2410.4

Eskil’e 150 Milyonluk Proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskil’e 150 Milyonluk Proje
Aksaray Ticaret Borsası ve Eskil Belediyesi işbirliğinde 86.000 m² arsa üzerinde hizmet verecek Eskil Ticaret Merkezinin temel atma töreni düzenlendi. Eskil Ticaret Merkezi temel atma töreni Vali Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Aksaray Ticaret Borsası (ATB) başkanı Hamit Özkök temel atma programı öncesinde yaptığı konuşmada; “Değişen dünyada gelişen Türkiye var, Türkiye’nin omurgası oluşturan İç Anadolu’nun kalbi Aksaray bu kalbin atardamarda Eskildir diyerek yatırımlarla daha çok kişiye hizmet vermenin fırsatını yaratmaya devam ediyoruz.

Aksaray, Eskil ve ülkemiz için çok önemli yatırım, tarımsal geleceğe yatırım yapıyoruz.1 milyon 145 bin kilometrekare yüz ölçümü olan, 610 bin tarım arazisi ile 100 bin büyük baş, 215 bin küçükbaş. Eskili tanıyalım; Silajlık mısır ve dahilelik mısırına, Balküpü ve Bor şeker fabrikanı besliyor, yağlık ayçekirdeği üretimi ve en önemlisi Tuz gölü havzasında yetişen buğdayın kalitesi bakımından Türkiye de aranan buğday arasına giriyor. Bu üretim ve dağıtım bu alanda yapılacak.

Faaliyeti bu alanda düzenleyeceğiz, 86 bin metrekare alan da olacak. Sayın Vali halk adamı, bizim adamımız, bizimle düşünen konuşan valimizin büyük gayretli çalışmaları sonucunda, belediye ve belediye meclisinin yaptığı plan değişikliği, çevre il müdürlüğü nün gayretli çalışmaları, kaymakamlığın verdiği çözüm önerisiyle bu araziyi toplamda bölgenin en büyük yatırım olan 35 bin metrekare kapalı alan, 68 adet iş yeri, borsa satış salonu, sosyal tesisleri yapacağımız kompleks yaklaşık 150 milyon TL yatırımdan ibaret. Sevgili Eskililer manzara tepeden seyredilir, siz en iyisine layıksınız bende size hizmet etmek için arkamızda çözüm odaklı yaklaşan valimizle çalışmalar sürdürüldü ve 2 ay içinde yapılan bu yatırım planı ile temel atıyoruz” dedi.

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen konuşmasında Temelini atacağımız bu tesisin tüm vatandaşlara hayırlı bol kazanç getirmesi dileğinde bulundu.

Vali Hamza Aydoğdu konuşmasında “Tüm makam ve mevkiler geçici. Geride yaptığımız iyilikler güzellikler kalıyor. Aksaray tarihi misyonu ile çok özel bir şehir. Bu şehrin özel ilçelerinden biride Eskil. Çünkü Aksaray’ın tarımının %60’nı karşılıyor. 1.152.045 km² yüz ölçümü ile çok büyük yatırımları dünyanın dört bir yanında kendine çekiyor. Eskil ilçemize OSB alanını açtığımızdan bu güne yatırımcıları kendine çekti. Özelinde Eskil’e genelinde Aksaray’a hayırlı olsun. Eskil ilçesine yapılacak olan bu yatırım ile tüm çiftçi kardeşlerimize Rabbim hayırlı bol kazançlar versin.” dedi.

Eskil Ticaret Merkezi temel atma törenine Eskil Kaymakamı Yunus Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, , Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen , Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök,Aksaray Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Eskilli vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cuma Pazarı’da ModernleştiÖnceki Haber

Cuma Pazarı’da Modernleşti

“Gençlerimizi “ZEHİRLETMEYECEĞİZ”Sonraki Haber

“Gençlerimizi “ZEHİRLETMEYECEĞİZ”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar