Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Fidan “Kadınlar Ailenin ve Toplumun Temelini Oluşturuyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fidan “Kadınlar Ailenin ve Toplumun Temelini Oluşturuyor”

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle mesaj yayınlayan Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları'ndan (KAÇEP) Sorumlu Başkanı Nermin Fidan “5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulü, ülkemizde her yıl "Kadın Hakları Günü" olarak kutlanmakta olup bu anlamlı günün 89’uncu yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Mesajında Türkiye’de kadınlara verilen haklara değinen Fidan; “Bu süreç, kadın haklarının korunması ve kadınların sorunlarının çözümlenmesi açısından bir dönüm noktası olmuştur. Öncelikle 1926 yılında Türk Medeni Kanunu ile aile yapısında ve sosyal çevrede birey olarak yerini alan Türk kadını, 05 Aralık 1934 tarihinde birçok batılı ülkeden önce milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Kadınlarımıza verilen bu haklar ile Ülkemiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşma adına önemli bir yol kat etmiştir. Bugün birçok alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının hızla artıyor olması ve bu elde ettikleri başarılarla Ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunmaları Ülkemizdeki değişimin ve dönüşümün en somut örneğidir.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri üzerinden kadınların her alanda var olduğuna dikkat çeken Fidan açıklamasının devamında “Tarihimizin her döneminde olduğu gibi Millî Kurtuluş Mücadelemizde dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık ve başarı örneği göstererek; tüm insanlığa, kahramanlık, özgüven, özveri, şefkat, birliktelik, ana, ata, sevgi, fedakârlık, başarı ve tevazu kavramlarının gerçek manasını öğreten rahmet ve minnetle andığımız Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, Nene Hatunların torunları olarak günümüz Türkiye'sinde gelinen noktada kadınıyla, erkeğiyle eğitimden sağlığa, istihdamdan siyasal hayata katılıma kadar her alanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaktır" veciz sözleri ile göstermiş olduğu toplumsal hedefe ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kadın, her şeyden evvel anne olmasıyla, toplumu ayakta tutan temel yapı taşı olan ailenin en önemli unsurudur. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir. Kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarını kazanmalarını ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversiteli Genç Kız Kazada Can VerdiÖnceki Haber

Üniversiteli Genç Kız Kazada Can Verdi

FETÖ’cü Emniyet Müdürü Aksaray’da YakalandıSonraki Haber

FETÖ’cü Emniyet Müdürü Aksaray’da Yakala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar