Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

İHH Kurbanda 60 Ülkede Çalışacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İHH Kurbanda 60 Ülkede Çalışacak
İHH İnsani Yardım Vakfı 2024 yılı kurban faaliyet sloganını “Kurban Kardeşliğe Çağrı” olarak belirledi. İHH vekâletini aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Türkiye dâhil 60 ülkede çalışma yapacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı 2024 yılı kurban faaliyet sloganını “Kurban Kardeşliğe Çağrı” olarak belirledi. İHH vekâletini aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Türkiye dâhil 60 ülkede çalışma yapacak.

Pay dağıtımları ile 3 milyon kişiye ulaşmayı hedefleyen vakıf, bu yıl yurtiçi ve yurtdışında kurban hisse bedelini 6 bin 700 lira olarak belirledi. İHH ayrıca, 75 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa da bayramlık elbise hediye etmeyi hedefliyor. Aksaray İHH Derneği olarak İHH Genel Merkezden gelen konukların katılımıyla kurban konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Aksaray İHH başkanı Şenol Korkmaz yaptığı açıklamada; “Dünya geneli, Türkiye ve Aksaray özelinde “Kurban kardeşliğe çağrı” sloganıyla yola çıkarak Türkiye dâhil 60 ülkede kurban çalışması gerçekleştirmek istediklerini ve 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Dünyanın küresel bir köye dönüştüğü çağımızda, açlığın, kıtlığın, savaşın ve doğal afetlerin hüküm sürdüğü coğrafyalardaki kardeşlerimizi görmeme, onlardan bize ne deme lüksümüz olamaz. Bu anlayıştan hareketle 2023 yılında İHH, vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı bağışçıların adına 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibine ulaştırdı. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerinde İHH’ ya bağlı olarak faaliyet gösteren insani yardım dernekleri tarafından da bin 900 hisselik kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.” Dedi.

Korkmaz, kurbanlık fiyatlarının ülkeden ülkeye değişiklik göstermesi ve bu sebeple kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine yeterince kurban payı ulaştırılamaması dolayısıyla tek fiyat uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Kurbanları için İHH’ya vekâlet verenler, çalışma yapılacak ülkeler arasından seçim yapabilecek.” ifadelerini kullandı.

75 bin yetime bayramlık hedefi

Uzun yıllardır Ramazan ve Kurban Bayramlarında yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar hediye eden İHH, bu yıl da bayramlıklarla çocukları mutlu etmeyi hedefliyor. Vakıf bu kapsamda aralarında Aksaray’ın da bulunduğu illerde ve yurt dışında 75 bin çocuğa bayramlık ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bağışçılar, 900 TL karşılığında bir çocuğa bayramlık elbise ihtiyacını karşılayabiliyor.

Gazze’ye yönelik çalışmalara ağırlık verilecek

Uzun yıllardır Filistin ve Gazze'ye yönelik kurban çalışmaları yürüten İHH, bu sene Gazze’deki çalışmalarına daha da ağırlık verecek. Vakıf, işgalci İsrail'in Gazze'deki yoğun saldırıları sebebiyle, farklı ülkelerde keseceği kurbanları paylar halinde konservelenmiş ve dondurulmuş şekilde Gazze’ye ulaştıracak. Vakıf; Gazze’deki şartlar, elektrik ve su sorunu yaşanması, insanların yerlerinden edilmiş olması, canlı kurban tedarikinin zorluğu, etlerin bozulma riski ve güvenlik sorunları sebebiyle, kurban çalışmalarının daha sağlıklı sürdürülebilmesi amacıyla bu şekilde bir planlama yapıldığını duyurdu. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurbanda Usulsüzlüğe Geçit YokÖnceki Haber

Kurbanda Usulsüzlüğe Geçit Yok

Dinçer “Çevreci Uygulamalarımız Artarak Devam Edecek”Sonraki Haber

Dinçer “Çevreci Uygulamalarımız Artarak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar