Aksaray
DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.4

İnşaat Maliyetleri Şubatta Yüzde 3,41 Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnşaat Maliyetleri Şubatta Yüzde 3,41 Arttı
Türkiye İstatistik Kurumu Şubat ayı inşaat maliyeti verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 70,05 arttı, aylık yüzde 3,41 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu Şubat ayı inşaat maliyeti verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 70,05 arttı, aylık yüzde 3,41 arttı.

TÜİK tarafından açıklanan istatistiklere göre bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 4,46 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,48 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 54,82 arttı, işçilik endeksi yüzde 108,98 arttı. Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 3,28 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,29 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 4,38 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,34 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 52,10 arttı, işçilik endeksi yüzde 108,35 arttı. İnşaat sektöründe yaşanılan maliyet artışlarını değerlendiren vatandaşlar, verilerdeki artışın konut sektörünü de olumsuz etkilediğini dile getirdi. Özellikle malzeme ve işçilik alanlarında yaşanılan artışa karşı tedbir alınmasını ve sektörde dengenin sağlanması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, “TÜİK tarafından açıklanan verilere baktığımızda inşaat maliyetlerindeki artışın devam ettiğini görüyoruz. Yıllık bazda yüzde 70 olan artış aylık olarak yüzde 3’ün üzerinde gerçekleşmiş. İnşaat sektöründeki maliyetlerde yaşanan bu artışa karşı yetkililerin önlem alması gerekiyor. Çünkü inşaat alanında yaşanılan her artış bizlerin de cebine yansıyor. Ev, iş yeri gibi inşaat endeksli olan gayrimenkullerin alımı noktasında inşaat maliyetlerinden olumsuz etkileniyoruz. Özellikle sektörde yaşanılan işçi sıkıntısının çözüme kavuşması gerekiyor. Bunun dışında en büyük sorun olan maliyetlerdeki artışında kontrol altına alınması ve sektörde devamlılığın sağlanması gerekiyor. döviz kuruna bağlı olarak ilerleyen bu artışların devam edeceğini düşünüyoruz ama yetkililerimizin de bu konuda duyarsız kalmamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEAŞ’tan Aranan Şüpheli Yol Kontrolünde YakalandıÖnceki Haber

DEAŞ’tan Aranan Şüpheli Yol Kontrolünde...

Dinçer, Tebrikleri Kabul EdiyorSonraki Haber

Dinçer, Tebrikleri Kabul Ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar