Aksaray
DOLAR32.3433
EURO34.8904
ALTIN2389.8

İYİ Parti’de Kan Değişimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti’de Kan Değişimi
İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş’in kişisel nedenleri ile istifasının ardından geçtiğimiz Salı Günü yapılan oylamada; oylamaya katılan 27 İl Yönetim Kurulu Üyesinin 17 sinin oyunu alan İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ağır İYİ Parti Aksaray Teşkilatı’nın yeni İl Başkanı oldu.

 

İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş’in kişisel nedenleri ile istifasının ardından geçtiğimiz Salı Günü yapılan oylamada; oylamaya katılan 27 İl Yönetim Kurulu Üyesinin 17 sinin oyunu alan İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ağır İYİ Parti Aksaray Teşkilatı’nın yeni İl Başkanı oldu.

Ömer Faruk Ağır ile birlikte Özhan Türemiş’ten boşalan İl Başkanlığı için yarışan Fatma Pınar İzgü oyların 7 sini alırken diğer aday Sadettin Özer ise 3 oyda kaldı. Kulislerde yeni İl Başkanı Ömer Faruk Ağır’ı istifa eden İl Başkanı Özhan Türemiş’in desteklediği belirtilirken, 7 oy alan Fatma Pınar İzgü’yü ise İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Eren’in desteklediği iddia edildi. 3. Aday Sadettin Özer’in ise seçime desteksiz ve tarafsız olarak katıldığı yine aynı kulislerde konuşuluyor.

 

Kişisel nedenler ile geçtiğimiz hafta içerisinde İYİ Parti İl Başkanlığı görevinden istifa eden Özhan Türemiş’ten boşalan İYİ Parti Aksaray Teşkilatı İl Başkanlığı için Genel Merkez Kararı ile İl Yönetimi içerisinden yeni İl Başkanlığı seçimi yapıldı.

Geçtiğimiz Salı Günü yapılan İYİ Parti İl Başkanlığı seçimi için 3 aday yarıştı. Özhan Türemiş Yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olan Ömer Faruk Ağır ile yönetim kurulu üyeleri Fatma Pınar İzgü ve Sadettin Özer İYİ Parti İl Yönetimi’nde olan 31 kişinin oyunu alabilmek için yarıştılar. İl Başkanlığı için yapılan oylama geçtiğimiz Salı Günü Satt 18.30 da başladı ve yaklaşık yarım saat sürdü. Yönetimde bulunan 31 kişiden 27 si oylamaya katılırken, yapılan oylamada Ömer Faruk Ağır oyların 17 sini alarak yeni İl Başkanı oldu. Diğer adaylar Fatma Pınar İzgü 7 oyda kalırken, Sadettin Özer ise 3 oy alabildi.

Yapılan seçim sonrası Özhan Türemiş’ten boşalan İl Başkanlığı görevini devralan Ömer Faruk Ağır yaptığı ilk açıklamada; “ “Kıymetli yol arkadaşlarım. Bu yola hep birlikte çıktık. Hafta sonu mevcut İl Başkanı’mızın istifasından sonra boşalan il başkanlığına partimizin tüzüğü gereği yönetim kurulu üyelerimizle birlikte aramızdan il başkanımızı seçmeniz gerekiyordu. Demokratik bir ortamda, tüm siyasi partilere örnek olacak bir şekilde atama usulüyle değil, kendi içimizden yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın yapmış olduğu seçimle şahsıma teveccüh gösteren tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

“Genel merkez onaylayacak”

“Bu süreçte demokrasinin gereği yönetim kurulu üyelerimizden iki kıymetli yol arkadaşım da aday oldu” diyen Ağır “Ben her ikisine de huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bizim ne denli demokratik bir parti olduğumuzu hem Aksaray hem tüm Türkiye gördü. İl başkanımızı seçtik. Genel Merkez’imize seçim sonuçlarını bildireceğiz. Genel Merkez’imizin onaylamasının ardından Yönetim Kurulu üyelerimizle, yol arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu

“Fitne sokmaya çalışanlara ders verdik”

“Türkiye'nin en iyi partisi İYİ Parti” diyen Başkan Ağır “Bir önceki dönem Kurucu İl Başkanımız Özhan Türemiş’e buradan sonsuz teşekkür ediyoruz. Özhan Türemiş’in İYİ Parti'ye maddi, manevi çok büyük emekleri olmuştur. Maalesef kumpaslara, hakkında yapılan çalışmalara maruz kaldığından dolayı böyle bir seçim yapmak zorunda kaldık. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı kendisine minnettarlığımız var. Onun bıraktığı bayrağı daha yukarılara çekmek için ben ve buradaki bütün arkadaşlarım elbirliği ile çalışacağız. Biz her geçen gün halkın teveccühü ile büyümekte olan bir partiyiz. İktidara yürüyen bir partiyiz. Bugün burada bizim aramıza fitne sokmaya çalışanların hepsine çok güzel bir ders verdik. İYİ Parti de ayrılık gayrılık yok, tam bir birlik vardır” ifadelerini kullandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yatsı namazına giderken otomobilin çarptığı yaşlı adam caminin önünde can verdiÖnceki Haber

Yatsı namazına giderken otomobilin çarpt...

Yaşanan Depremler Hasan Dağı Volkanizmasını Harekete GeçirdiSonraki Haber

Yaşanan Depremler Hasan Dağı Volkanizmas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar