Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3216
EURO35.124
ALTIN2295.1

Kiralara Öğrenci Ayarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiralara Öğrenci Ayarı
Okulların açılacağı haberi il genelindeki kiralık konutların fiyatlarını da etkiledi. Özellikle eski olarak kabul edilen merkeze yakın noktalardaki konut fiyatları yükseldi.

Okulların açılacak olması bir çok sektörde hareketliliğe neden olurken özellikle il dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçları için tercih ettikleri konut fiyatları da artmaya başladı. Aksaray Üniversitesini tercih eden veya geçmişte burada okuyan ancak koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime devam eden öğrenciler barınma ihtiyaçları için şimdiden harekete geçti. Yurtları tercih edecek öğrenciler için barınma sorunu olmadığı öğrenilirken öğrencilerin bir kısmının ayrı evlerde ikamet etme ısrarları konut fiyatlarının artışına neden oldu. Özellikle merkeze yakın yerlerdeki eski konutlarda ikamet eden öğrencilerin “bekara ev vermeyiz” veya “öğrenciyseniz fiyat bu kadar” cevaplarıyla karşılaştıkları ve yurt arayışına girdikleri bu nedenle bu yıl yurtlara olan ilginin fazla olacağı kaydedildi. Öğrenciler nedeniyle fiyatları arttırılan konutlar diğer konut fiyatlarının da artmasına neden olurken kirada oturan vatandaşlar ev sahiplerine “Allah vicdan versin” diyerek başladıkları açıklamalarında; “Aksaray genelinde anlayamadığımız bir nedenle konut sayısı nüfusa oranla daha fazla artmasına karşılık konut sıkıntısı yaşanıyor. Gerek TOKİ gerekse özel müteahhitlerin son yıllarda yaptıkları 10 binden fazla konut bile sorunumu çözmedi. Hal böyle olunca konut fiyatları aldı başını gitti. Buna bağlı olarak kiralar da anormal rakamlara ulaştı. Aksaray merkezde 2 bin liraya kadar konut kirası istendiğini hatta bu rakamlara da ev tutanların olduğunu duyuyoruz. Yeni konutlarda fiyatlar böyleyken eski olarak kabul edilen konutların fiyatları da bin lira seviyelerine çıktı. Eskiden beri oturdukları evlerde bin liranın altında oturan bir çok kiracı oradan çıkmaları durumunda ev bulmakta büyük sıkıntı yaşayacaklardır. Bununla beraber yeni dönemde okullar ve üniversitenin açık olacak olması kira fiyatlarını yeniden yükseltmeye başladı. Yurtlarda kalmak istemeyen öğrencilerin tercihleri daha çok merkeze yakın yerlerdeki eski konutlar oluyordu. 3-4 öğrenci toplanarak bir ev tutuyor ve burada ikamet ediyorlar. Mali açıdan da masraflar bölündüğü için öğrenciler bu durumdan çok fazla etkilenmese de ilerleyen günlerde artışlar herkesi olumsuz etkileyecek. Bir mahalledeki ev sahibi sokağına açılan bir zincir market nedeniyle bile kiraya zam yapmaya çalışıyor. Kabul edilmese de ne yazık ki bu durumdayız. Ev sahiplerini ne korona, ne de krizler durdurabildi. Bir çoğu eski kiracılarını evlerinden çıkartıp yerlerine daha yüksek bedellerle yeni kiracılar oturtmak derdinde” dediler.

“TOKİ Evleri Konut  Sahiplerini Önemli Oranda Durdurdu”

Son yıllarda TOKİ’nin Aksaray’a inşa ettiği konutların kiralar başta olmak üzere konut fiyatlarını önemli oranda dizginlediğini söyleyen vatandaşlar açıklamalarının devamında; “Aksaray’a 2000’li yılların başından sonra başlayan TOKİ inşaatları düşük gelirli binlerce kişinin ev hayaline ulaşmasını sağladı. Cumhuriyet mahallesi sınırları içerisinde yapılan konutlar şu anda 20 bin kişinin barınmasına imkan sağlıyor. Merkeze uzak olmasına rağmen kiracıların tamamına yakını ev sahiplerinden kurtulmak için o bölgeye akın etti. Alt ve üst yapı olarak tüm sorunları çözülen mahalledeki ulaşım sorunları da ortadan kaldırıldı. TOKİ’nin Aksaray’a yapacağı yeni yatırımlar bir çok kiracının  ev sahiplerinden kurtulmasını sağlayacaktır. Öğrencilerimizin en azından Devlet yurtları gibi bir imkanı var ve Aksaray’da da bu anlamda hiçbir sıkıntı yok” dediler. (Haber:H.Recep Turan)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamyonet İle Otomobil Çarpıştı: 1 YaralıÖnceki Haber

Kamyonet İle Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

Karantinaya Girmemek İçin Testten de KaçıyorlarSonraki Haber

Karantinaya Girmemek İçin Testten de Kaç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar