Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Kış Ürünleri Tezgahlarda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kış Ürünleri Tezgahlarda

Aksaray’da çeşit çeşit kış meyveleri ve sebzeleri Salı Pazar’ındaki tezgahlarda yerini aldı. Pazar tezgahlarının kış ürünleri ile renklendiğini dile getiren Aksaray Manavlar, Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, vatandaşların halk pazarlarını tercih etmesini söyledi.

Aksaray en çok tercih edilen halk pazarlarından olan Salı Semt pazarında kış hareketliliği yaşanıyor. Kış sebze ve meyvelerinin renklendirdiği Pazar tezgahları ile ilgili değerlendirmede bulunan esnaflar; “Halkın maalesef geçen senelere göre alım gücü oldukça düştü. Fakat insanlar artık pazarları daha çok tercih ediyorlar. Fiyatlar marketlere göre çok daha uygun ve hesaplı. Çünkü pazarcı piyasayı takip ediyor ve nerde uygun fiyatlı meyve ve sebze varsa onu alıyor. Daha hesaplı fiyatlarla tezgahlarda satıyor. Marketler ise pahalıya alıp pahalıya satıyor. Ayrıca marketler doğalgaz, elektrik faturası öderken aynı zamanda da personel çalıştırdığı için oradaki meyve ve sebze fiyatları pazara göre çok daha pahalı oluyor.” ifadelerini kullandı.

Ürün çeşitliliği ve uygun fiyat dolayısıyla alışverişlerinde pazarı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar ise “Alım gücümüz çok düştüğü için meyve ve sebze almakta zorluk çekiyoruz. Fiyatlar oldukça pahalı geliyor fakat marketlere göre daha uygun. Marketlerde bu fiyatlar neredeyse iki katı. Bu yüzden pazarı tercih ediyoruz.” dedi.

Semt pazarlarının vatandaş için avantaj sağladığını kaydeden Aksaray Manavlar Balıkçılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal pazar alışverişleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Pazarlarımız çeşitlilik açısından çok zengin. Tüm kış meyve ve sebzelerini her kesimden vatandaşın alabileceği şekilde bulması mümkün. Pazarlardaki fiyatlar marketlere göre çok daha uygun fiyatlı. Bunun sebebi ise pazardaki esnaflar ürünleri daha az karla satarak günü kurtarmak istemeleridir. Marketler ise kendi ihtiyaçları doğrultusunda belirli oranlarla ürünlerine fiyat veriyorlar. Salı Pazarı hakkında ise kış ayları geldiği için pazarın etrafı açık ve cereyan yapıyor. Alışveriş yapmak isteyen vatandaş ve esnaflar zorluk çekiyor. Bu sebepten dolayı Pazar alanının etrafının kapanmasını istiyoruz ve bütün vatandaşlarımızı pazarlarımızdan alışveriş yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gökkuş “Eşit Bir Dünya Kurmaya Kararlıyız”Önceki Haber

Gökkuş “Eşit Bir Dünya Kurmaya Kararlıyı...

Şehrin Simgeleri Restore EdiliyorSonraki Haber

Şehrin Simgeleri Restore Ediliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar