Aksaray
DOLAR32.2033
EURO35.0339
ALTIN2521.0

Kopyacı Çete Suçüstü Yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kopyacı Çete Suçüstü Yakalandı
Aksaray’da ehliyet sınavında sesli ve görüntülü düzenekle kopya çekme girişiminde bulunan 3 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

Aksaray’da ehliyet sınavında sesli ve görüntülü düzenekle kopya çekme girişiminde bulunan 3 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Eskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Eskil’de gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavlarında ses ve görüntü aktarımı yapılarak usulsüz şekilde sınav işlemlerinin yapıldığı bilgisine ulaştı. Edinilen bilgi üzerine Eskil Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri geniş çaplı araştırmaları sonucunda R.A. isimli şahsın öncesinde para karşılığında anlaştığı ve sınavlarda başarısız olan adaylar üzerine özel olarak elektronik düzenek yerleştirilmiş kıyafetler giydirerek ehliyet sınavına girdirdiği öğrenildi.

Sınav Düzeneği Pes Dedirtti

R.A. isimli şüpheliyi teknik ve fiziki takibe alan jandarma ekipleri 7 Mayısta Eskil’deki e-sınav merkezinde gerçekleştirilecek olan ehliyet sınavına girecek M.E. isimli şahıs ile belirli bir ücret karşılığında anlaşıp, üzerine ses ve görüntü cihazı yerleştirilmiş özel kıyafet ile sınava gireceği ve bu düzenek ile soruların cevabını M.E.’ye aktaracağı belirlendi. Olayın aydınlatılması için operasyon düğmesine basan jandarma ekipleri sınava giren aday M.E. ile soruların cevaplarını düzenekleri aracılığıyla M.E.’ye aktaran R.A. ve Ş.E. isimli şüpheliyi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Sınav merkezinde bulunan M.E. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada giydiği kazağın göğüs kısmında dışarıdan görünmeyecek şekilde bir adet mini kamera, iç kısmına özel olarak gizlenmiş bir adet ses aktarım düzeneği, iç çamaşırının içerisine özel tasarlanmış bölümde bir adet görüntü aktarım ve bir adet kablosuz internet cihazı ile kulağına özel olarak yerleştirilen kulak içi kulaklık ele geçirildi.

Kopya Düzenini Jandarma Bozdu

R.A. ve Ş.E. isimli şüpheli şahısların üzerinde ve içerisinde bulundukları araçta yapılan aramalarda ise 3 adet mobil internet cihazı, 3 adet cep telefonu, 9 adet mini gizli kamera, 8 adet kulak içi mini kulaklık, 23 adet mini lityum pil, 4 adet mobil ses aktarım cihazı, 2 adet mobil kamera görüntü aktarım cihazı, 3 adet sınava girecek şahıslara giydirmek için üzerine özel düzenek yerleştirilmiş kazak, 6 adet üzerine özel düzenek yerleştirilmiş iç çamaşırı, 2 adet taşınabilin güç kaynağı, bir adet telefon bataryası ve şarj aleti ele geçirildi. Jandarma ekipleri gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Suç ve suçlularla mücadele kapsamında titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir.” denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tır Devrildi, 2 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Tır Devrildi, 2 Kişi Yaralandı

Destici “Birliğimizi Her Şeyin Üzerinde Tutacağız”Sonraki Haber

Destici “Birliğimizi Her Şeyin Üzerinde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar