Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Mamasın Barajı Projesi Can Suyu Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mamasın Barajı Projesi Can Suyu Olacak
Aksaray'da yapımı devam eden ve güçlü tarım projelerinden biri olarak adlandırılan Uluırmak Sulaması Yenileme İnşaatı hakkında kamuoyunu bilgilendiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Mamasın tarıma can suyu olacak” dedi.

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Aksaray'da yapımı devam eden ve güçlü tarım projeleri arasında yer alan Uluırmak Sulaması Yenileme İnşaatı hız kazandı.

Kanal sistemi ile tamamlandığında şebeke olarak hizmet verecek olan 19 bin 688 hektar sağ sahil ve bin 732 hektar sol sahil sulama sistemi Mamasın Barajı'ndan beslenerek tarımsal arazilere can katacak.

Toplamda 21 bin 420 hektarlık tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşurken, ürün veriminin artması hedefleniyor. Öte yandan ürün verimliliği ile birlikte Aksaraylı çiftçinin toprak ömrünün de uzatılması sağlanacak.

Devlet Su İşleri ve Tarım İl Müdürlüğü'nün "Suyumuza sahip çıkıyoruz" ve "Su petrolden kıymetlidir" sloganlarıyla başlattığı proje hakkında ilk detaylı açıklama ise AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk'ten geldi.

Mamasın Barajının tarım arazilerine daha güçlü verim katacağını belirten Başkan Aktürk, "Mevcutta tarım arazilerimizi besleyen ve topraklarımıza can katan Mamasın Barajımıza bağlı Uluırmak Sulamasını yeniliyoruz. Toplamda 21 bin 420 hektar tarım arazisinin daha verimli sulanması ve ürün verimliliğini de artırması için Devlet Su İşleri Şube Şefliği ekiplerimiz titiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Nüfusumuzun büyük bir çoğunluğu geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlarken, Aksaray'ımızın tarımda daha güçlü olmasını sağlamak adına çalışıyoruz. Hızla devam eden Uluırmak Sulaması Yenileme İnşaatımızda 2 sloganla hareket ediyor hem insanlarımızın bilinçlenmesini hem de suyumuza sahip çıkılması gerektiğini vurguluyoruz. Proje tamamlandığında sağ ve sol sahillerle Mamasın tarıma can suyu olacak. Özellikle sağ sahildeki güçlendirme ile 19 bin 688 hektar tarım arazisine, bununla birlikte sol sahilde ise bin 732 hektar tarım arazisine ürün verimliliği ve toprak değeri kazandıracağız. Projemiz başta eli nasırlı çiftçilerimize ve Aksaray'ımıza hayırlı olsun. Her zaman büyüyen ve gelişen Aksaray'ımızı tarımda daha üst düzeylere taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz" dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Hac Kafilesi UğurlandıÖnceki Haber

İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

Selçuklu Külliyesi Şehrin Simgelerinden Biri OlacakSonraki Haber

Selçuklu Külliyesi Şehrin Simgelerinden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar