Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

Sıfır Atık Projesi İle 102 Bin Ağaç Kurtarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıfır Atık Projesi İle 102 Bin Ağaç Kurtarıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Aksaray Belediyesi tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Aksaray Belediyesi’nin ambalaj atıklarının toplanması ve ayrıştırılması için kent merkezinde 15 noktaya yerleştirdiği Atık Getirme Noktaları ve geri dönüşüm kutularına vatandaşlar duyarlı yaklaşım sergiliyor. Şehrin yoğun olarak kullanılan bölgelerine yerleştirilen Atık Getirme noktaları ve geri dönüşüm kutularında cam, plastik, kâğıt karton, atık yağ, pil, elektrik elektronik ve metal atıkların ayrı ayrı toplanacağı bölmeler bulunuyor. Belirli periyotlarla toplanan atıklar ambalaj toplama ayırma merkezine getirilerek ekonomiye tekrar kazandırılıyor. 2021 yılında 6 Milyon 122 Bin kilogram kâğıt karton toplanarak ekonomiye kazandırıldı. Aksaray belediyesinin bu çalışması ile yüzde 40 enerji tasarrufu sağlandı. 1 milyon 62 Bin Kilogram sera gazının doğaya zarar vermesinin önüne geçilmiş oldu. 24 Milyon 600 Bin kWh enerji elde edilirken 102 Bin ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Kent genelinde ‘Sıfır Atık’ projesinin etki alanının her geçen gün arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Sürekli değişen ve gelişen dünya konjonktüründe sürdürebilir kalkınmanın çevre ve atık yönetimiyle mümkün hale gelmiştir. Bizlerde Sıfır Atık projesiyle hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Gelecek kuşaklara temiz ve ferah bir çevre bırakmak için toplum olarak sıfır atık kültürünün yaygınlaştıracak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyir Halindeki Otomobilin Motor Kısmı YandıÖnceki Haber

Seyir Halindeki Otomobilin Motor Kısmı Y...

Araçla Polisten Kaçarken Kaza Yapan Alkollü Sürücü Yaralı Olarak YakalandıSonraki Haber

Araçla Polisten Kaçarken Kaza Yapan Alko...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar