Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

TÜVTÜRK Daha Çok Can Yakacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜVTÜRK Daha Çok Can Yakacak
Yüksek hizmet bedeli nedeniyle araç sahiplerinin sürekli tepkisini çeken TÜVTÜRK 2023 yılı araç muayene fiyatları ile araç sahiplerini isyan ettirdi.

Özelleştirme sonrası TÜVTÜRK tarafından üstlenilen motorlu taşıtların muayene işlemlerindeki yüksek fiyatlar nedeniyle süren tartışmalar 2023 yılı fiyatları ile daha da alevlendi. Özellikle verilen hizmete göre çok yüksek bulunan fiyatlar 2023 yılı itibari ile yeniden değerlendirme oranının yüzde 122 oranında arttırılması ile otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar için 1130,40 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler ise 575,84 liraya yükseltilirken otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 1528,10 lira ödeyecekler.

Bu muayeneyi yaptırmayan araç sürücüleri için de trafik cezası oranı yüzde 122’lik artış ile 427 liradan 951 liraya yükseltildi.

Yapılan artışın çok yüksek olduğunu ve verilen hizmete göre geçen seneki rakamın bile fazla olduğunu belirten araç sahipleri de “verilmeyen hizmetin ücreti mi olur?” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Yıllardan beridir TÜVTÜRK adı altındaki bir kuruluş hak etmediği bedel ile sürücüleri perişan ediyor. Yılda bir veya her yıl yaptırılan araç muayenesi sırasında araçla ilgili hiçbir sorunu gidermeyen bir kuruluşa bu rakamın neden ödendiğini bizlere açıklasınlar. 3-5 dakika kadar süren bir işlem için bin 130 lira bedel hak ise denecek çok fazla söz yok. Bu istasyon sürücülere nasıl bir hizmet veriyor da bu rakamı biz bunlara ödemek zorunda kalıyoruz. Araçların teknik bir sorununa el atmayan bir yere bu bedel çok fazla geçen seneki rakam bile fazlayken bu oranın bu kadar arttırılması da hak değil. Oraya gitmek zorunda kalan araç sahiplerine bırakın bir bardak çayı oturacak bir yer bile sağlamayan bu yerlerin kapatılması ve artık bu işi Devletin kendi kurumunun yapması gerekiyor” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşçiler Promosyon MağduruÖnceki Haber

İşçiler Promosyon Mağduru

Kredi Müjdesi FOS ÇıktıSonraki Haber

Kredi Müjdesi FOS Çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar