Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Yıldız “İşgal Yerleri Yeniden Mera Olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yıldız “İşgal Yerleri Yeniden Mera Olacak”
Aksaray’da hazine arazilerine yapılan mera tecavüzlerinin önüne geçildiğini belirten Aksaray Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüsnü Yıldız işgal yerlerinin yeniden mera olacağı söyledi.

Aksaray’da çevre ve şehircilik alanlarında yapılan çalışmaları anlatan İl Müdürü Yıldız, Milli Emlak Müdürlüğü ile birlikte hazine arazilerine yapılan işgalin önüne geçtiklerini açıkladı.

Aksaray Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde toplantı düzenleyen İl Müdürü Hüsnü Yıldız tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray’ın en büyük sorunun mera işgali olduğunu söyledi. Bu sonunun çözümü noktasında çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyen Yıldız yaptığı açıklamada “Öncelikle Akhisar, Selecitol ve Hatipağatolu köylerinde bu sıkıntılar ile karşılaştık. Valiliğimizin talimatları ile hazine arazilerine giderek incelemelerde bulunduk. İşgal edilen alanların yeniden mera olması için Mera Emlak Komisyonu’na başvuruda bulunduk. Önümüzdeki günlerde Mera Komisyonu toplanarak işgal altında olan yerlerin meraya dönüştürülmesi için çalışmalara başlayacak.” ifadelerini kullandı. Düzenlenen toplantıya katılan Milli Emlak Müdürü Abdil Çetin ise hazine arazilerini işgal ederek hak elde etmeye çalışanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi. Aksaray Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak kaçak ve güvenilir olmayan yapıların da denetiminin yapıldığını söyleyen İl Müdürü Hüsnü Yıldız, binalarda yeni uygulama olan enerji kimlik belgelerinin kontrollerinin yapıldığını da belirtti. İl Müdürü Yıldız açıklamasının devamında; “Aksaray Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak yapı denetiminde beton ve demir testlerini rutin olarak yapıyoruz. Hazır betonları her ay habersiz şekilde denetliyoruz. Bakanlığımızın yeni sistemi ile bu denetimleri sistem üzerinden de otomatik olarak yapabiliyoruz. Yeni uygulamaya başlayan bina kimlik sistemleri ile deprem kontrolleri sağlanabiliyor. Yani binanın depreme dayanıklı olup olmadığını, deprem durumunda bina bilgilerini bu belge ile sağlamış olacağız. Aksaray’da da çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’lüler Kariyer Konferansında BuluştuÖnceki Haber

ASÜ’lüler Kariyer Konferansında Buluştu

Dokumacılık YaşatılıyorSonraki Haber

Dokumacılık Yaşatılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar