Aksaray
DOLAR32.5994
EURO34.8097
ALTIN2409.3

Engelsiz Merkeze Ziyaretçi Akını

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelsiz Merkeze Ziyaretçi Akını
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından projelendirilerek hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete alındığı günden bugüne ziyaretçi akınına uğruyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından projelendirilerek hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete alındığı günden bugüne ziyaretçi akınına uğruyor.

Engelli vatandaşların ve ailelerinin sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak için yapılan ve geçtiğimiz aylarda AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın katılımıyla açılan Engelsiz Yaşam Merkezinin kullananlar takdir ile karşılıyor.

Engellilerin kolay ulaşım sağlayabilmesi açısından merkezi bir konumda 2 bin 956 metrekarelik arsa üzerine 2 katlı olarak inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi, tüm engel gruplarının faydalanabileceği ‘Engelsiz’ bir bina olarak hizmet veriyor. Engelli bireylerin ve ailelerin sosyal, sportif, kültürel ve eğitim gibi tüm ihtiyaçlarına cevap veren Engelsiz Yaşam Merkezinde atölyelerle birlikte derslikler, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, kafeterya, revir, idare birimleri ve diğer sosyal donatı alanlarına yer alıyor.

Şehir genelindeki engellilere ve özel ilgiye ihtiyaç duyan vatandaşlara yönelik faaliyetler gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarının severek kullandığı tesisin bu haftaki konuğu şehrimizde özel ilgiye ihtiyaç duyan anaokulu öğrencileri oldu. 25 kişilik öğrenci grubu Engelsiz yaşam Merkezinde uzman eğitimcilerin kontrolünde spor alanlarında, müzik alanlarında ve tesis içerisinde atölyelerde çalışmalar yaptı.

Tesisi ilk defa gören engelli aileleri ve eğitimciler Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre kazandırmış olduğu bu tesisten dolayı teşekkür ettiler. Engelsiz Yaşam merkezinde her türlü imkânın olduğunu belirten eğitimciler ve aileleri birçok ilde böyle bir uygulamanın olmadığını söylediler.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiğimiz engelsiz yaşam merkezimizin içerisinde kafeterya, spor salonu, fitness salonu, sınıflar, atölyeler, engelsiz oyun parkı gibi alanlar yer alıyor. Engelsiz şehirler için çalışmaya devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki onlar için ne yapsak azdır. Sevilerek kullanılan Engelsiz yaşam merkezimizden özel ilgiye ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımız ve aileleri faydalanabilir.’’ Dedi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hırsızların Yeni Odağı Güvercinler OlduÖnceki Haber

Hırsızların Yeni Odağı Güvercinler Oldu

Kaçak Avcılığa Geçit YokSonraki Haber

Kaçak Avcılığa Geçit Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar