Aksaray
DOLAR32.6033
EURO34.8915
ALTIN2497.6

Bakan Özhaseki’den Söz: “Dönüşüm Çalışmalarına Desteğimiz Sürecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Özhaseki’den Söz: “Dönüşüm Çalışmalarına Desteğimiz Sürecek”
Temel atma ve açılış programı için Aksaray’a gelen Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm konusunda belediyelere desteklerinin süreceğini söylerken Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer dönüşüm alanındaki temel atma programında çalışmaların 500 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Mehmet Özhaseki temel atma, esnaf ziyaretleri ve Kalanlar Mahallesi sınırları içerinde yapılan şehrin en büyük alanı olan Kalanlar Millet Bahçesinin Açılışı için Aksaray’a geldi. İlk olarak şehrin iş insanları ve kanaat önderleriyle buluşan Özhaseki sorunları dinlerken bölgedeki ve ülke genelindeki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Sonrasında kent merkezinde yıkımı yapılan Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Alanına geçen Bakan Özhaseki Belediye Başkanı Evren Dinçer ile Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğulu’dan Aksaray’daki çalışmalarla ilgili talep ve gelişmeleri dinledi. Yapılan konuşmalarda Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım projesinde yüzde 7’lik gelişme olduğunu ve firma ile yapılan görüşmelerde projenin en geç 2025 yılı ortalarından itibaren teslim edileceğini söyledi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’da şehrin turizm potansiyeli ve turizm bölgelerindeki çalışmalar ile eksikliklerin giderilmesi için bakan Özhaseki’ye sunum yaptı.

Temel atma programında konuşan bakan Özhaseki; “Evren beyle beraber bakanlığımızda beraber çalıştık. Şimdi de Aksaray’da çok başarılı işlere imza atıyor. Hem genel başkan yardımcılığı dönemimde hem de bakanlık dönemimde isteklerine hep karşılık verdik. Şimdi yapılan bu proje konusunda bakanlığımızdan da Aksaray için yüklü bir destek ödemesi yapıyoruz. Aynı toprakların insanlarıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza verdiğiniz destekleri biliyoruz inşallah bizlerde bu desteklerin karşılığını ödemek için elimizden geleni yapıyoruz.

Türkiye bir deprem ülkesi, Dünyadaki 5 deprem bölgesinden birisi bölgemiz. Dünyada riskli 10 büyük şehirden bir tanesi İstanbul.

Depremlerde çok büyük kayıplar verdik. Rast gele binalar yaparak, bir şey olmaz diyerek bu duruma gelindi. Bir taraftan binalarımızı yenilemeliyiz, bunun bilincinde olarak depremlere hazırlanmalıyız. Deprem sabahı yıkılan bölgede yaklaşık 800 bin yıkım oldu. Tarih boyunca bu denli bir yıkım olmamıştır. Bizler bu felaketin yaralarını sarmak adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Deprem anından itibaren deprem bölgesinde Devletimiz tam kadrosu ile bölgede çalışmalara başladı. 1035 Belediye deprem bölgesinde yaraları sarmak adına çalıştık. Bölgedeki belediyelerin görüşlerine bakmadan herkese eşit şekilde hizmet vermeye çalıştık. Sadece biz değil diğer belediyelerde tek tük gelerek selfi yapan kişiler de oldu.

Deprem sonrası yapılan konutlar dağıtıldı ve dağıtımı da devam ediyor bu ayla beraber 75 konutu teslim etmiş olacak ve inşallah bu aydan sonra her ay 10 ile 15 bin konut teslim edeceğiz. Şehir merkezlerini yeniden inşa ediyoruz. Yolları yeniden yapıyor ve dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Yaraları sarmaya devam ediyoruz. Daha ilk günde muhalefet “İktidar bu enkazın altında kalır” diyorlardı. İnşaat temelleri atılırken “Aceleniz neydi” diyorlardı. Teslim süreci başladığında “Kimlere çıkıyor bu evler” diyorlardı. Yapılan işleri görmezden geliyorlar. Yapılan işleri göstermek için bölgeye davet ediyoruz bir tanesi de bir aydır gelmedi. 110 bin kişiyle çalışmaya devam ediyoruz.

Türkiye’de yapı büyük bölümü riskli. Türkiye’nin her bölgesinde kentsel dönüşümü destekliyoruz. Bu çalışmaları daha da hızlandırmalıyız. Bu işin hızlı ilerlemesi için 3 ayaktan bir tanesi bakanlık Biz bu konuda tüm belediyelere destek vereceğiz. İkincisi belediyeler. Kendi bölgelerini kendileri hesaplayacaklar. Kendi bölgelerini hazırlayıp depreme dayanıksız bölgelerde çalışmaları çalışıp bize gelip yenilemek istediklerini söyleyecekler sonuna kadar destek vereceğiz. Şimdi bu alana bakanlık olarak 2 milyar TL destek veriyoruz ve Türkiye’nin birçok noktasında bu rakamları ödüyoruz. Dönüşümler konusunda belediye başkanlarına destek olunsun. Çoğunluk bu konuda destek verirken bazı kişiler 99 kişi anlaşsın ben daha fazla alayım derdinde. Bu kişiler nedeniyle çalışmalar gecikiyor. Bu sorunun en büyüğü İstanbul’da oldu. Bazı idealist avukatlar yüzünden birçok kişi mağdur edildi. Evren başkanın dönüşüm çalışmalarına destek verin ve dönüşüm çalışmaları başlasın ve halkımız hak ettikleri güzel yerlerde otururlar. İnşallah müteahhidimiz söz verdiği sürede çalışmalarını tamamlar” dedikten sonra dönüşüm alanında temel atıldı. Temel atma programında MHP yöneticileri ile Aksaray belediye başkan adayı İrfan Çıtak’ta hazır bulundu.

Temel atma programı ardından esnaf ziyaretleri yapan bakan Özhaseki sonrasında da Kalanlar mahallesindeki millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdi. Bu program ardından partililerle bir araya gelen Özhaseki daha sonra Aksaray’dan ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Adayı Çıtak Dolu Dolu Projelerle GeliyorÖnceki Haber

MHP Adayı Çıtak Dolu Dolu Projelerle Gel...

Cinayet Suçundan Aranan 1 Kişi YakalandıSonraki Haber

Cinayet Suçundan Aranan 1 Kişi Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar