Aksaray
DOLAR32.4937
EURO34.7789
ALTIN2441.4

“Öğrenciler Yarıyıl Tatilinde Rehavete Kapılmamalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Öğrenciler Yarıyıl Tatilinde Rehavete Kapılmamalı”

Yarıyıl tatiline sayılı günler kala öğrencilerin heyecanı artarken Eğitimci Yazar Eylül Bozkaya, tatilin nasıl değerlendirilebileceği konusunda önemli bilgiler verdi. 22 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasını kapsayan tatil sürecinin verimli geçirilmesi noktasında açıklamalarda bulunan Bozkaya, velilere önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Yarıyıl tatilinde öğrencilerin çalışma rutinlerine dikkat etmesi gerektiğine temas eden Eğitimci Yazar Eylül Bozkaya, beslenme ve uyku düzeninin bozulmaması noktasında öğrencilerin ve velilerin dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Bozkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sömestr tatilleri birinci dönemin değerlendirilmesi ve ikinci döneme başlangıç adına öğrencilerin dinlenmesi, kendine vakit ayırması, ailesine zaman ayırması için planlanan çok kıymetli zamanlardır. Bu planlamalar kapsamında aslında öğrenciler tatil niteliğinde değerlendirirken, eğitimciler bu sürecin verimli geçirilmesi için bazı önerilerde bulunuyor. Bu süreç için bizim öğrencilerimize ve velilerimize bazı önerilerimiz oluyor. Bu doğrultuda öğrenciler kesinlikle tatili boş geçirmemeli. Mutlaka bir planlama dahilinde çalışmaları gerekiyor. Eğer birinci dönemi tekrar edip oradaki rutini bozarlarsa ikinci döneme başladıklarında ciddi kaygı sorunları ile veya başka problemler ile karşı karşıya kalabilmektedirler. Öğrenciler tatil planlamalarını yaparak rutini bozmadan ders planlamalarını egzersizler şeklinde devam ettirmeli. Beraberinde uyku düzenlerine dikkat etmeleri gerekiyor. beslenme düzeninin yanı sıra bedensel ve zihinsel aktivitelere zaman ayıracakları alanlara çok dikkat etmelerini öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ekran bağımlılığı noktasında da uyarıda bulunan Bozkaya, “Öğrencilerimizde ve gençlerimizde ekran bağımlılığı çok fazla. Ekran karşısında çok fazla zaman geçirilmesi uyku düzenlerini de olumsuz etkileyecektir. Dışarıda geçirilen vakitlerde beslenme rutinleri de bozulduğunda bu durum öğrenci de kaygı problemlerine yol açacaktır. Yeni dönemde okula gideceği zamanlarda baş dönmesi, mide bulantısı, okul fobisi dediğimiz durumlar gelişebilir. Bunlar gelişmesin diye mutlaka ailemizin önlemler alması gerekiyor.” dedi.

Son olarak sınav grubunda yer alan öğrenciler için önerilerde bulunan Bozkaya, “Sınav öğrencileri tatil süreçlerinde kesinlikle çalışma temposunu bozmamalı. Onlar zamanla yarışıyorlar. Zaten durağanlık öğrencinin tekrardan toparlanması için zor bir süreci işaret ediyor. İlkokul ve ortaokul düzeyi öğrencilerin de bol bol okuma yapmasını tavsiye ediyorum. Öğrenim odaklı olan bütün sınavlar ve çalışmaların okumaktan geçtiğini belirtmek istiyorum. Bu doğrultuda okuma egzersizlerine zaman ayırabilmek adına vakitler ayırmamız gerekiyor. Yarıyıl tatilinin öğrencinin dinlenerek yeni döneme başlaması adına ayrılan bir vakittir ve bunun verimli şekilde geçirilmesi önem taşır. Aksi takdirde öğrencilerimiz ve veliler için zorlu bir süreç yaşanabilir.” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer Yeniden AdayÖnceki Haber

Başkan Dinçer Yeniden Aday

“TARSİM Üretici İçin Çok Önemli”Sonraki Haber

“TARSİM Üretici İçin Çok Önemli”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar