Aksaray
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Özkök “Bu Proje Türkiye’nin Hiçbir Yerinde Yok”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özkök “Bu Proje Türkiye’nin Hiçbir Yerinde Yok”

Eskil İlçesinde konuşan ATB başkanı Hamit Özkök Eskil’de tamamlanan projelerin ardından Eskil ile ilgili yeni projeler için çalışmalarını devam ettiğini ve tamamlanan projenin Türkiye’de örneğinin olmadığını söyledi.

Aksaray’da yaşanan ekonomik kriz ortamı ve salgın hastalık döneminde bile durmadan proje üreten Aksaray Ticaret Borsası Eskil’de hayata geçirdiği ve ülkemizde başka örneği olmayan projenin ardından yeni projeler için harekete geçti. Eskilde yapılan proje ile Ortaköy’deki projeler için 20 milyon bütçe ile yola çıktıklarını söyleyen ATB başkanı Hamit Özkök toplam yatırım tutarının 500 milyon lirayı aştığını söyledi.

Eskil ilçesindeki proje alanında konuşan Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök yaptığı açıklamada; “Tarım ve hayvancılıktaki başarılarından dolayı böyle bir organizasyonla çok büyük bir projeyi 500 milyon değerindeki projeyi Eskil’de tarım ve hayvancılık sektörüne hizmet veren emekçilerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Aksaray’da tek olan bu projeyi ziyarete gelerek projelendirme çalışmaları yapan borsalarımız var. Ancak yapmaya kimse cesaret edemiyor. Biz Aksaray Ticaret Borsası olarak 2023 yılında başladığımız projemizi bitirdik. Önümüzdeki dönemler için de Eskil ilçemize yeni projeler üretmeye başladık. Hayvancılığın merkezi olan Eskil’in ilk ihtiyacı olarak mezbaha ve et entegre tesisleri, ikinci olarak ise organize hayvancılık bölgesi faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Çiftçilikle ve tarımla uğraşan insanlara bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşamış olacağız inşallah. Bu projenin Eskil’e yapılmasında Eskil’deki borsa meclis üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ile Eskil’de borsamızı temsil eden Gürsel Keskin projemize büyük katkı sundu.

Projemizde ağırlıklı olarak hububat alım satımı gerçekleşecek. Bilindiği üzere Toprak Mahsulleri Ofisi’nin lisanslı depolarında yer kalmadığından ötürü mısırda çok büyük bir yere ihtiyaç vardı. Bu depolarımız ilaç gibi yetişti. Herkesin stoklama ihtiyaçlarını karşıladı. Projemizde 9 bloktan oluşan 68 adet dükkânımız bulunuyor. Her dükkânda 3 kişi çalışmış olsa 250 kişilik bir istihdam sağlanmış oluyor. En az bin 500 kişi buradan kazanç sağlamış oluyor. ATB olarak yaptığımız çalışmalar ve projeler ile ecdat yadigârlarımızı da yansıtarak geleceğe yön veriyoruz.

Borsacılık vatandaş ile tüccarı bir araya getiren hakem kuruluşudur. Bu vesile ile hem vatandaş kazanacak hem tüccar kazanacak. Ayrıca devlet kurumlarımız da bu depoları kiralama faaliyeti ile kullanabiliyor. Depolarımız ile Aksaray kazanıyor, devlet kazanıyor, tüccar kazanıyor, vatandaş kazanıyor. 2024 Yılında ATB olarak çok büyük hedeflerimiz var. Öncelikli olarak Eskil projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bizim standartlarımız arasında her yıl bir ilçeye en az 500 milyonluk yatırım yapmak bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 20 milyon bütçe ile Eskil ve Ortaköy’e yatırım yaptık. 20 milyonluk bütçemiz ile 500 milyonluk yatırım yaptık. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aktürk “Yem Firmaları En Büyük Kar Ortakları Oldu”Önceki Haber

Aktürk “Yem Firmaları En Büyük Kar Ortak...

“İstişare Kadim Bir Devlet Geleneğidir”Sonraki Haber

“İstişare Kadim Bir Devlet Geleneğidir”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar